פגיעה בפרטיות או חופש הביזוי והשיסוי?

  • ביזוי + שיסוי = לשון הרע ?
    רון | 11/09/2011 04:05

    שלום, לעורך דין - מנהל הפורום: התקשרתי למיון במרכז רפואי, במטרה לקבל פרטים על חבר-חייל קרבי. כששאלתי בנוגע למצבו של החבר – התבקשתי להמתין ולאחר חצי דקה ענתה לי גברת בקול צרוד והודיע לי חגיגית שהיא ממח' הגבייה והכספים וכחבר-אני צריך לדאוג שהחבר שלי ביקר במיון וקבל טיפול רפואי ותרופות כשהוא עריק, והוסיפה-שהבעיה שכעריק - צה"ל לא מאשר ליק"ר ולר"מ2 לכסות החוב ולמסור אסמכתא תקציבית למרכזהרפואי עבור הביקור במיון. ושאני יעזור לחבר לסגור החוב כדי שלא להחמיר המצב הכספי מול עו"ד. הגב' מהגבייה לחצה לקבל את כתובתי ושל החבר שלי,דבר שלא צלח-לה כשפגשתי את החבר בסוף השבוע, ספרתי לו שאני יודע שהוא עריק ובחוב כספי. החבר מאוד כעס על כך שסיפרו לי וגילו לי את הפרטים הנ"ל ואני כדי לרכך אמרתי לו שהם בסה"כ רוצים לעזור. > האם החבר כועס בצדק או שוגה ? > האם היה מותר לגב' מהגבייה לפנות אליי בכלל. > האם היה מותר לגב' מהגבייה לגלות לי מידע אישי. > האם היה מותר לגב' מהגבייה לגלות לי מידע רפואי. > האם היה מותר לגב' מהגבייה לגלות לי שהחבר עריק. > האם היה מותר לצה"ל לגלות לגב' מהגבייה שהחייל עריק . > האם הגב' מהגבייה עברה על הוראות וחוקים וחרגה מהם . > האם היה על הגב' מהגבייה להשכיל להפריד בין התנהלות הכיסוי - להתנהגות השיסוי ? בברכה – שבוע טוב.

    • פגיעה בפרטיות או חופש הביזוי והשיסוי?
      עו"ד שלומי וינברג | 20/09/2011 23:05

      השאלה חורגת מההיקף אליו ניתן להתייחס בפורום זה, ובכל זאת על קצה המזלג: השאלה נטועה בשדה הגנת הפרטיות. ככלל, במקרה שתיארת, בוצעה פגיעה בפרטיות, ובחסיון ובסדויות הרפואית החלה על המוסדות הרפואיים הרלבנטיים. באשר לעובדת העריקות - המדובר בלשון הרע, אולם המרכז הרפואי יטען להגנות שבחוק. מאחר שהמדובר במקרה מורכב למדי - מומלץ להתייעץ עם עו"ד.