פגיעה חמורה בפרטיות

  • פגיעה ונזילות מידע אישי
    דן | 09/09/2011 02:32

    שלם רב מנהל המפעל הזמין אותי למשרדו וללא כל חשש חשף מידע-אישי שלי. המנהל ידע להגיד לי פרטים רבים מתוך שרותי הצבאי והתיק האישי. התנהגותו והתנהלותו פגעו בי מאוד. *האם היה מותר לר"מ 2 להעביר מידע אישי, פרטי ורפואי - למנהל מתקופת שרותי הצבאי.? *האם היה מותר לר"מ 2 לחשוף למנהל את העובדה שהאיתי עריק. ? * מבחינת ההוראות וחשיפת מידע מהעבר לגבי עריקות, אך מוגדר התקנה בצה"ל: מידע מוגבל, שמור, סודי, בלמ"ס ? *האם היה מותר לר"מ 2 לחשוף ששוחררתי מצה"ל ולכן לשאלתו של המנהל זו הסיבה שאני לא עושה שמ"פ.? > מהזוית המשפטית של לשון הרע, מה יש לחוק לומר על הסוגיה הנ"ל ? בכבוד רב

    • פגיעה חמורה בפרטיות
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 09/09/2011 12:20

      מדבריך וככל שלמנהל אין סמכות לקבל המידע (ע"פ התוספת לחוק הגנת הפרטיות ה'תשמ"א - 1981 ו/או ע"פ הסכמתך בכתב או בע"פ, כגון: שנתת לו או הגיע לידיו טופס ויתור שלך אליו/למעבידך מדעת על סודיות כללית ו/או רפואית), הרי שמדובר בפגיעה חמורה בפרטיות שהינה אף ערך המוגן בס' 7א' לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. הדבר מהווה עוולה אזרחית לרבות בגין ראש נזק של פגיעה באוטונומיה ואשר ניתן לתבוע בגינו פיצוי ובנסיבות מסויימות אף עולה כדי עבירה פלילית. ככל שחשף המידע בפני אחרים, הרי שהמדובר בפגיעה חמורה ביותר בפרטיותך כאדם וכעובד. דומני כי טוב תעשה אם תבהיר לו את משמעות הדבר בשלב ראשון ואולם מכיוון שאיני מכיר את מעבידך - עליך לקחת בחשבון השלכות הבהרה זו עליך ועל המשך עבודתך במקום עבודתך..

      • מחדד שאלה. פגיעה בפרטיות ונזילות חמורה
        דן | 11/09/2011 02:51

        שלום רב . ראשית תודה רבה על תשובתך והתייחסותך . 1. לעו"ד, ברשותך. לא הצלחתי להבין את הנקודה הבאה : * והיה והמעסיק "קבל לידיו" טופס ויתור סודיות כללית ו/או רפואית - בכל מקרה מהלך המעסיק אסור ומנוגד להוראות החוק ? * 2. מדוע אין כלל התייחסות להוראות חשיפת המידע מצד ר"מ 2 ? > בתשובה לשאלתי,נראה שאינך מתרשם שיש פגיע בזכיות או הפרה כלשהיא גם מצד ר"מ .2 ? - 3. האם אני ראשי לקבל את האסמכתא / ההרשאה לבקשה שנמסרה לר"מ 2 ושעליו הסתמכו (עם היה כזה בכלל) להעברת המידע לידיו של המעסיק ? - 4. האם אני רשאי לקבל את פרטי בעל ההרשאה: דרגתו, תפקידו של אותו בעל תפקיד שנכנס לתיק האישי שלי ו/או למערכת המידע הממוחשבת (יש להניח שבאמצעות קוד זיהוי) בדק ומסר המידע לגביי – למעסיק. - 5. במידה והמעסיק לא יגלה נכונות ויסרב לשתף איתי פעולה : * האם יהיה נכון לפנות למשטרת ישראל ? * האם יש מקום לפנות למצ"ח, למשרד הביטחון, לדובר צה"ל ? ------------------------ בכבוד רב

        • זליגת מידע ופגיעה בפרטיות
          עו"ד שלומי וינברג | 17/09/2011 17:31

          בנסיבות שתיארת קיימת פגיעה בפרטיות, ועל כן ניתן לפנות בתלונה למצ"ח וגן בבקשה לקבלת המסמכים הרלבנטיים. אם חתמת אצל המעסיק על טופס ויתור על סודיות רפואית - אין לך עילה, והמעסיק רשאי לעיין בחומר.