האם מדובר בפרסום לשון הרע?

  • שאלה בבקשה -פגיעה בכבוד/שם טוב
    יפית | 28/08/2011 14:06

    שלום רב, אבקש לספר את המקרה הבא כדי לדעת האם מקים עילת תביעה והאם נחשב לשון הרע לפי החוק? סיטואציה: 4 נוסעים הגיעו לנתב"ג במטרה לעלות על טיסה איקס. בשעת הגעתם -בתור הצ'ק אין מכונה שאמצעותה מתבצע בידוק בטחוני כבר נסגרה. בודק בטחוני בנתבג לא היה מוכן לפתוח את המכונה בטענה שהגיעו באיחור. למרות בקשות, הצגת כרטיס הטיסה ששם נכתב בברור עד מתי ניתן להגיע לנתבג לבצע צ'ק אין (ו4 הנוסעים נכנסו בגדר זמן זה )-ללא הועיל. כאשר פנו אליו וניסו להסביר לו, התייחס אל דבריהם בביטול יד ובזלזול משווע, שילח אותם לדרכם לאחר תחנונים כאשר הם עם דמעות. מעבר לנזק כספי שנגרם, הדבר פגע עד מאוד בכבודם וגם בשמם הטוב-כל תשומת ליבם של האנשים שנכחו אותה עת באותו מתחם בנתבג הופנתה לארבעת הנוסעים המתחננים לבודק. 2 שאלות לי: האם המקרה המתואר עונה על הגדרת סעיף 1(1) לחוק איסור לשון הרע, כאשר אפצל את שאלתי לשתיים 1. האם מקרה מתואר כאן עונה על הגדרת "פרסום" של סעיף 1 לחוק. (לא היה כאן כתב/פרסום בעיתון אך בכל זאת,כל האינטראקציה התרחשה בפומבי מול כלל האנשים) , 2. האם מקרה זה עונה על הגדרת איסור לשון הרע , האם פגיעה בכבוד של אדם ובשמו טוב אכן התרחשו כאן ? תודה מראש

    • האם מדובר בפרסום לשון הרע?
      עו"ד שלומי וינברג | 01/09/2011 16:26

      מדובר בעניין גבולי. ככלל, בנסיבות שתיארת - ייתכן כי ניתן לראות "פרסום" במקרה המתואר (אף מרומזת), אולם בכל מקרה תעמוד הגנה למפרסם של הגנה על עניין אישי כשר וכיו"ב. בהצלחה!