מכתב התראה מעורך דין על פרסום לשון הרע

  • חייב התייעצות דחוף !
    נועם | 22/08/2011 18:55

    לפני כשבוע הייתה התקפה נוספת של טורקים לעבר אתרים ישראלים, אני במקרה ראיתי את רשימת האתרים כיוון שהאתר של אחי היה בינהם וסידרתי את התקלה באתר של אחי , לאחר מכן החלטתי לא להישאר אדיש ולהודיע לבעלי אתרים אשר אתרם נפרץ על התקלה הנ"ל כפי שהיתי רוצה באם אדם אחר היה רואה שאתרי נפרץ יעשה זאת, שלחתי הודעה לאותם בעלי אתרים שאתר האינטרנט שלהם נפרץ , והלכתי לישון בידיעה שעשיתי מעשה טוב, לאחר יומיים אני מקבל מכתב מעורך דין כאשר הוא מייצג חברה שתובעת אותי על לשון הרעה וטוענת שהמידע היה מסולף ומטעה וכל מיני שעיפים כגון שקר מפגיע ותיאור כוזב וכי עשיתי זאת בכוונה לפגוע במוניטין של חברת בניית האתרים של התובע, אין לי שמץ של מושג על מה הם טוענים כנגדי אינני עובד בחברת בניית אתרים ואני גם לא מנהל חברה בתחום בכלל , אני עובד כגנן בעבר ניהלתי חברת אינטרנט ומכרתי אותה , כעת הם טובעים אותי ואת הבעלים אשר רכש ממני את החברה בחודש רביעי , כאשר לטענתם המעשה נעשה ב-13-8-2001 והם רוצים שאשלם תוך 7 ימים 50,000 ש"ח , יש לציין שהמכתב של התביעה נשלח גם לבחור שרכש ממני את חברת בניית האתרים שלי , ובמכתב הנ"ל מצויין גם שם של העובדת שלו שהיא בסך הכל מנהלת משמרת, הבחור שרכש ממני התקשר אליי עצבני ותוקפני כלפיי , המכתב הנ"ל רק הרס לי את שמי הטוב , בזמן שבסך הכל ניסיתי רק לעשות מעשה טוב לא לפגוע באף אחד להיפך לעזור. מה אני צריך לעשות ? אם בכלל !! אני לא יודע מה עליי לעשות כרגע מצד אחד הבחור שרכש ממני את החברה עצבני שבכלל קשרו אותו לתיק הנ"ל והוא עכשיו חושב עליי דברים רק אלוהים יודע מה, ומצד שני עומד לנגד עניי המכתב מעורך הדין שלהם שטוען עליי דברים שקריים ופוגעניים

    • מכתב התראה מעורך דין על פרסום לשון הרע
      עו"ד שלומי וינברג | 22/08/2011 19:00

      נועם שלום, לא ברור מדוע לטענת החברה, הוצאת עליה לשון הרע. מכל מקום, על מנת להתגונן מהתביעה, מומלץ בהחלט כי תתייעץ עם עו"ד, אשר יציע על דרכי פעולה מתאימות. אין טעם להילחץ - לעיתים מכתבים כאלו מוצאים באמצעי טקטי בלבד.

      • להלן המכתב אשר נשלח אליי
        נועם | 22/08/2011 19:04

        אני פשוט לא מבין סך הכל ראיתי את האתרים פרוצים כל אתר בדקתי כי אכן באמת הוא נפרץ ורק לאחר מכן שלחתי הודעה לבעל האתר וכתבתי לו בדיוק את הפריצה הקיימת באתרו כולל הוכחה כי האתר אכן נפרץ ומי פרץ אותו (ז.א כתובת IP) ואני פשוט לא מבין מה הם רוצים ממני אני לא עובד בתחום האינטרנט והם פוגעים בשם שלי . ורוצים ממני גם כסף על זה ???

        • התראה מעורך דין על הגשת תביעת לשון הרע- המשך
          עו"ד שלומי וינברג | 22/08/2011 19:07

          נועם שלום, אין טעם להילחץ. כאמור, ייתכן כי המכתב אינו נשען על אדנים ראויים, ומטרתו טקטית, וייתכן כי האמור בו משקף את הדברים להוויתם. עצתי הפרקטית לך היא להתייעץ עם עו"ד, להביא את החומר הפרטני, על מנת שייעץ לך מהי דרך הפעולה הנכונה. בהצלחה!

        • בעיניי זו אינה התראה אלא סחיטה באיומים
          עופר בן אברהם | 24/08/2011 05:57

          לפי סעיף 428 לחוק העונשין (הטלת אימה על אדם כדי להניעו לעשות מעשה), ןלמצער, עבירת משמעת על כלל 24 לכללי לשכת עורכי דין (אתיקה מקצועית). אסור לעורך דין לנקוט איומים בפנותו לצד שכנגד, ובייחוד אסור לו לאיים בהליך פלילי, כשהליך אזרחי הוא האמצעי הטבעי והישיר למימוש הזכות שהוא טוען לה (על"ע 13/88, בניאל; על"ע 2/68, פלוני).

          • זו איה סחיטה באיומים ואף לא סחיטה כלל!
            שאול אמרני, עו"ד | 22/09/2011 09:03

            זה נוסח סטנדרטי ומקובל. דרך אגב, נקיטה באמצעים חוקיים (כגון: קובלנה ו/או תביעה) אינה בגדר איום.

            • מה שמקובל אינו בהכרח כשר
              עופר בן אברהם | 22/09/2011 17:31

              קרא את פסקי הדין שהפניתי אליהם ותשכיל. מידע בנושא תמצא גם באתר הלשכה. חוץ מזה, המשפט הזה שכתבת: "נקיטה באמצעים חוקיים (כגון: קובלנה ו/או תביעה) אינה בגדר איום", יש בו שתי טעויות, הן טעות ניסוח והן טעות מהותית: הטעות בניסוח היא, שמובן מאליו שנקיטת אמצעים אינה איום, אך מה שהתכוונת לומר הוא, שאיום בנקיטת אמצעים חוקיים, כגון הגשת קובלנה או תביעה, אינו עבירה על החוק. הטעות המהותית היא, שאתה מבלבל בין עבירת איומים לפי סעיף 192 לחוק העונשין לבין עבירת סחיטה באיומים לפי סעיף 428 לחוק. סעיף 192 אכן מתייחס רק לאיום בפגיעה שלא כדין. סעיף 428 לעומתו אוסר, בין היתר, איום בפרסום (גם אם הפרסום עצמו מותר) או הטלת אימה (גם אם באיום לנקוט אמצעי חוקי) כדי להניע את המאוים לעשות מעשה או להימנע ממעשה שהוא רשאי לעשותו. הנה סעיף 428 לחוק כלשונו (שים לב, שהמלים "שלא כדין" במשפט הראשון של הסעיף אינם מתייחסים לפרסום ולהטלת אימה שבאים בהמשך): "המאיים על אדם בכתב, בעל פה או בהתנהגות, בפגיעה שלא כדין בגופו או בגוף אדם אחר, בחירותם, ברכושם, בפרנסתם, בשמם הטוב או בצנעת הפרט שלהם, או מאיים על אדם לפרסם או להימנע מפרסם דבר הנוגע לו או לאדם אחר, או מטיל אימה על אדם בדרך אחרת, הכל כדי להניע את האדם לעשות מעשה או להימנע ממעשה שהוא רשאי לעשותו, דינו - מאסר שבע שנים; נעשו המעשה או המחדל מפני איום או הטלת אימה כאמור או במהלכם, דינו - מאסר תשע שנים".

              • אינם מתייחסים => אינן מתייחסות  לת
                עופר בן אברהם | 25/09/2011 07:35