מעביד שמפרסם לשון הרע

  • מהו העיתוי להגשת תביעה/מכתב התנצלות?
    אליאב | 21/08/2011 12:56

    1. האם בהליך פיטורי עובד, מותר למעביד לספר לכל מדוע הוא פיטר את העובד תוך כדי פגיעה בשמו הטוב? 2. מרגע קראת העוולה, מהו העיתוי הטוב ביותר לתבוע? האם כמה שיותר מהר? תודה

    • מעביד שמפרסם לשון הרע
      עו"ד שלומי וינברג | 22/08/2011 10:29

      1. השאלה הינה במונחים של מותר או אסור, אלא במונחים של האם תעמוד לך עילת תביעה מכוח חוק איסור לשון הרע. לגופה של השאלה, יש לבחון את מהות הפרסום. גם אם הדברים שהמעביד מפרסם - נכונים, לא בטוח שיש בהם עניין ציבורי, ועל כן ההגנות היחידות שתעמודנה למעביד הן הגנות תום הלב- שהן בעייתיות. לטעמי, רק בנסיבות שבהן מבקש מעביד חדש חוות דעת על העובד לשם העסקה - ניתן לפרסם את הסיבות לפיטורים. 2. אכן - ככל שהתביעה מוגשת בסמוך יותר לקרות האירוע - הדבר עדיף, בעיקר ביחס לסעד של פרסום תיקון והכחשה ("התנצלות").