האם חלה ההגנה בחוק על אמירות באולם?

  • האם להמציא על אדם שיש לו בעיות פסיכיאטריות זו דיבה
    רותי | 27/07/2011 13:28

    בסיום דיון בבית משפט לאחר שהודפס פרוטוקול ,ולפני שנפתח הדיון הבא,הכריזה בעלת הדין נגדי בקול רם כי יש לי בעיות פסיכיאטריות.באולם נכחו באותה עת ,השופטת ,פקידי בית המשפט ועשרה אנשים לפחות.האם אני יכולה להגיש תביעת דיבה נגדה ? כמה עדים צריך להביא למשפט כדי להוכיח נזק? האם צריך לשלוח התרעה לפני תביעה.למותר לציין כי אני בריאה לגמרי בגופי ,ברוחי ובנפשי ,רחוקה מעולם הפסיכיאטריה ,הפסיכולוגיה ,ואיני נוטלת תרופות כלשהן.יש לציין כי בכתב טענות בתביעה אחרת היא העלתה טענה דומה לגבי מצבי הנפשי ,אולם שם ברור לי כי איני יכולה לתבוע ,אולם זה יכול להוות ראייה לסגנון הדברים.

    • האם חלה ההגנה בחוק על אמירות באולם?
      עו"ד שלומי וינברג | 30/07/2011 01:01

      אם האמירות נאמרו לפני שהחל הדיון - לטעמי לא תוכל בעלת הדין שכנגד לטעון כי חלה ההגנה בחוק של פרסום במסגרת דיון משפטי. לפיכך, ועל פניו, עומדת לך עילת תביעה. די בעד אחד אמין כדי לבסס עילת תביעה, אולם מס' רב יותר של עדים יבסס את העובדה שהיו עדים רבים ללשון הרע, ומכאן שגם יש לכך נפקות לגובה הסכום שייפסק לטובתך, ככל שייפסק. בכל מקרה, מס' העדים שיש להביא במשפט הוא שיקול טקטי, ומומלץ להתייעץ בנושא זה עם עו"ד המתמחה בתחום. בהצלחה!