פרסום פסק דין ולשון הרע

  • הוצאת דיבה בהליך משפטי
    ליאורה | 21/07/2011 11:19

    שלום למנהלי הפורום לאחרונה פורסם פסק דין בנושא אלימות במשפחה באחד ממאגרי פסקי הדין . כאשר מחפשים את שמי בגוגל מיד עולה החלטת בית משפט. האם ניתן להוציא צו איסור פרסום? ומה לגבי לשון הרע?

    • פרסום פסק דין ולשון הרע
      עו"ד שלומי ויינברג | 21/07/2011 11:31

      פרסום פסק דין על אלימות במשפחה אינו מהווה לשון הרע - שכן המדובר בהליך משפטי שנערך. בכל הקשור לצו איסור פרסום - ניתן להגיש בקשה בנושא. עד לשנה האחרונה המגמה בפסיקה הייתה מצמצמת מאוד, אולם בשנה האחרונה ניתן פסק דין שבו הוכרה במקרים מאוד מסויימים הזכות לפרטיות כגוברת על עקרון הפומביות גם בהליכים אזרחיים. עם זאת, עדיין המגמה הינה מצמצמת בכל הקשור לאיסור פרסום של פסקי דין שאינם בדלתיים סגורות (כמו הליכים בבית המשפט לענייני משפחה).