אוניברסיטה

  • תביעת אוניברסיטה
    אחת | 28/05/2013 12:44

    שלום רב, אני מתנצלת על האורך, סעיף 4 הוא המהותי אם כי כתבתי עוד סיבות. אנחנו סטודנטים שלומדים באחת מהאוניברסיטאות בארץ (אמנע כרגע משמות) 1. התוכנית מציגה עצמה כ-7 סימסטרים כשבפועל הדבר השתנה ל-8 סימסטרים. התוכנית משווקת עצמה כמתאימה לאנשים עובדים ולכן מרוכזת ליום אחד בשבוע (12 שעות לימוד) ועוד חצי יום ,ביום ו' או בשעות אחרה"צ לבחירת הסטודנט. בפועל הוסף עוד חצי יום החל מסימסטר 5. יש לציין שהשינוי שחל לא עודכן בשיווק התוכנית לידיעת מתעניינים חדשים. הדבר פוגע במי שבחר בתוכנית ורצה לשלב עבודה. אינני יכולה להתלונן על זה אך בסה"כ מעסיק לא מוכן לקבל לעבודה סטודנטים שאפילו נעדרים יום בשבוע ולכן הרוב עובד בעבודת סטודנטים ומשמרות כך שזה כן פוגע בקריירה ואין הבדל אם הייתי בוחרת במסלול באוני' אחרת) 2. בכל מוסד לימודים ואני מדגישה בכל מוסד מקבלים בסיום הלימודים תעודה של השלמת חוג בחשבונאות) התוכנית כפי שהינך מבין היא לבעלי תואר. בכל מוסד לרשות הסטודנט עומדת האופציה להמשיך ללמוד שנת השלמה (2 סימסטרים נוספים) לקראת בחינות מועצה, כמובן שאין זו חובה, אולם בתוכנית שבה אני לומדת התברר שרק בתום ה-7-8 סימסטרים מקבלים תעודה ובעצם זה כולל את שנת ההשלמה. דהיינו שאם אינני מעוניינת ללמוד את שנת ההשלמה לא אקבל תעודה על סיום הלימודים. כמו כן זה כורך אותנו לעבור את שנת ההשלמה במוסד זה מה שלא מחייב במוסדות אחרים(אפשרות לניידות בין מוסדות) הדבר לא מצויין באופן חד וברור בעלון ההרשמה וההגיון אומר (אדם מן היישוב הולך לפי הסברה הרווחת)שמה שנהוג בכל מוסד בארץ ,אני מדגישה שוב בכל מוסד, יכול גם פה. 3.התוכנית מציגה עצמה כשייכת למחלקה לכלכלה והתעודה אף מטעמה כשבפועל מתברר שאומנם תעודה מהחוג לכלכלה אבל זו תוכנית חיצונית לאוניברסיטה לכן יש לנו מזכירות חוג אחרת ובדיעבד מתברר שכל אחד מתקבל לתוכנית אם יש לו תואר ואין חסם או ציון קריטריונים לכניסה רואים זאת לפי מספר בוגרי המכללות שנרשמים ולומדים ומרביתם לא יכולים להתקבל למוסד אחר לכן באו. אין לי שום בעיה עם זה אם כי זה פוגע במוניטין. רואים זאת במידת חיזורי המשרדים הגדולים אחרי הבוגרים. כלומר בתור מצטיינת יכולתי להירשם למוסד אחר אך שוב בחרתי במוסד זה בגלל הנוחות של שילוב עבודה ומן הסתם חשבתי שאני לומדת באוניברסיטה. 4. התלונה העיקרית שלנו ובעצם אני כאן מנסה לברר אם יש עילה לתביעה ,הינה שעד כה היינו מקבלים שובר לתשלום שכ"ל פר סימסטר. השוברים מחולקים לשניים מקדמה שנשלחת אוטומטית ולאחריה המשך תשלום. עד כה ניתן היה לשלם ואפילו לקחת קורסים מסמטרים מתקדמים כך למשל אם אני אמורה ללמוד את סימסטר 3 אני יכול לשלם וללמוד קורסים מסימסטר 5. כמו כן ניתן היה לא להיבחן בסוף הקורס ואז לגשת למבחן כשיתקיים סבב נוסף של הקורס ראוי להדגיש אין מגבלה בזמן יכולתי להיבחן כלומר, יכולתי אפילו אחרי שנתיים להיבחן על קורס שכבר שילמתי עליו. יש להדגיש ולציין שאין בכך כל קנס או עלות מצידנו. כמו כן התוכנית אפשרה לנו להקפיא את הלימודים ע"י מילוי טופס מיוחד לכך.פרושו של דבר שהמקדמות כבר לא נשלחות אלינו אוטומטית ואי לכך אנחנו פטורים מחיוב בתשלום וגרירה של קנסות בפיגור תשלום. יש סטודנטים רבים שבשל העומס ואי עמידה בקצב הקפיאו את הלימודים. הדבר מאפשר לנו ללמוד בנחת לבחינות ולגשת ולהשלים את הפערים שצברנו. ההקפאה לא כרוכה בקנס או מוגבלת בזמן. השנה יצאה מדיניות חדשה!!! אשר לא הובאה כלל לידיעת הסטודנטים שהקפיאו את לימודיהם המדיניות עברה מפה לאוזן ורק פורסמה באתר הבית של המחלקה. המדיניות קובעת שסטודנט שלא ערך מערכת ישלם 760 שח. כמו כן כל מועד שהינו מועד ג'(מיוחד) יחוייב בתשלום 80 שח בין אם הסטודנט ניגש לבחינה ובין אם לאו. סטודנט שעברו שנתיים מיום הרשמו לקורס יחוייב בתשלום קורס חוזר. התלונה שלנו כיצד המחלקה יכולה להוציא חוק כזה רטרואקטיבי על מי שהקפיא ? החוק צריך להיות מכאן ואילך... בבירור עם גורמים באוניברסיטה הבנתי שזו מדיניות בשביל לעשות כסף. ישנה בעיה שמצד אחד הם מחשיבים אותנו כמו כל הסטודנטים באוניברסיטה ואז מן הסתם החוקים הנ"ל היו אולי מזמן חלים עלינו ( לא שקיבלנו איזה תקנון)אבל בטוח לא היה ניתן לגשת לבחינה מתי שרוצים.. ומצד שני אנחנו לא בדיוק ככלל הסטודנטים כי עובדה שהחוק הנ"ל יצא רק כעת ואפילו אין לנו תעודת סטודנט. כמו שנכתב זו מסתבר תוכנית חיצונית לאוני' שמטרתה רווח אילולא הייתי יודעת לא הייתי נרשמת מלכתחילה. מה דעתך? האם יש זכות להוציא חוק כזה ולהכיל אותו על מי שהקפיא או שהחוק צריך לחול מכאן ואילך ולא לחייב אותהו בתשלום עבור המבחנים ואי עריכת מערכת? תודה

    • אוניברסיטה
      עו"ד עמירם טפירו | 30/05/2013 13:41

      שלום, התיאור המופיע במכתבך מעורר עניין. אני ממליץ להתייעץ עם עו"ד באופן פרטני בנוגע לעניינך (מבלי לקבוע מסמרות בעניין האם עניין מתאים להתברר כתביעה ייצוגית, קבוצתית או אישית). בברכה, עמירם טפירו,עו"ד מנהל פורום תובענות ייצוגיות