גמול תובע ייצוגי ושכ"ט עו"ד

  • מבקש כמה הבהרות לגבי תביעה ייצוגית
    אבי | 30/04/2013 19:44

    שלוםרציתי ברשותך להבין כמה דברים בסיסיים, בקצרה אם אפשר לגבי תביעה ייצוגית1. מי קובע מה יהיה הנתח של התובע מכלל התביעה? האם התובע יכול להחליט מה הנתח אבל בית המשפט צריך לאשר? אם הוא לא מאשר, מה קורה? האם בית המשפט קובע לו מה יהיה הנתח שלו או שהוא צריך להגיש מחדש? והאם כשתובע מגיש את אותה תביעה האם הוא מקבל עליה בעלות או שתובע אחר יכול לבוא ולגנוב לו את התביעה? 2. איך ניתן להעריך בכמה לתבוע כשהנתונים לגבי מכירות של מוצר מסויים נמצאים ברשות חברה מסחרית פרטית או שלא מפרסמת אותם?3. מה נהוג לגבי תביעות ייצוגית, האם אדם שעלה על עילה לתביעה ייצוגית מגיע בד"כ לעורך דין עם הצעה וחוזה לגבי חלוקת הפיצויים במקרה של ניצחון בתביעה או שעורכי דין בד"כ רוצים קודם תשלום ובנוסף חלוקת הפיצויים? והאם אסור לעורך הדין לגנוב את התביעה לעצמו, למשל מגיע לקוח ומספר על התביעה והעורך דין אומר שזה לא נראה לו אבל אחר כך הולך לבדו ועושה את התביעה?תודה מראש

    • גמול תובע ייצוגי ושכ"ט עו"ד
      עו"ד אפרים אהרונוב | 09/05/2013 10:08

      אבי שלום, 1. החוק מאפשר פסיקת גמול כספי לתובע הייצוגי שיזם את התביעה. בנוסף ובמנותק מכך מאפשר החוק פסיקת שכ"ט לעוה"ד. כל אחד מהסכומים נקבע ע"י ביהמ"ש באופן עצמאי ואינם תלויים זה בזה. גובה כל סכום נקבע ע"י ביהמ"ש כפי שיקול דעתו. במקרה של הסדר פשרה יכולים הצדדיםן להמליץ לביהמ"ש על גובה הגמול ושכ"ט ואולם ביהמ"ש אינו מחוייב לקבל את ההמלצה ורשאי לפסוק סכומי כסף כפי שיקול דעתו (במידה ויפסוק). ברגע שמוגשת תביעה הרי שהעילה "נתפסת" ע"י התובע. הנהלת בתי המשפט מנהלת לוח תובענות ייצוגיות המפרט את כל התובענות שהוגשו (ואשר מגישיהן הודיעו על הגשתן למנהל בתי המשפט) כך שכל תובע יכול לבדוק טרם הגשת התביעה אם העילה עדיין "פנויה". 2. בהיעדר נתונים מדוייקים מקובל לבצע הערכה כללית תוך הותרת האפשרות לתקן את התביעה בהמשך עם גילוי הנתונים הרלבנטיים במסגרת הדיון בתביעה. 3. . רצוי הוא להתקשר עם עו"ד אמין וישר דרך. בהצלחה.