נעלים עם פגם בייצור

  • קו יצור נעלים
    yael | 07/04/2013 15:02

    קניתי נעלים ואחרי שלבשתי אותם פעם אחת חזרתי עם חתכים ברגל. התברר שהחלק העליון בעקב מיוצר כך שהוא חד וחותך. פניתי לחברה שענו לי: האחריות שלנו היא רק לפגמי יצור ולפי בדיקתם לא נמצא גם ביצור. ברור שזה לא פגם ביצור לדעתי זה כל הדגם הזה הוא בעייתי. זה כמו שבעבר שגביעי הלבן של חברת תנובה היו עם מכסי מתכת ואנשים נחתכו מהם בלשון כששתו מהגביע. התקלה של החתכים בלשון לא היתה פגם יצור, אלא יצור בעייתי בכל הקו, ואמנם בעקבות םניות רבות של לקוחות תנובה החליפה את המכסים והיום הם אינם ממתכת. מה ניתן לעשות? בפורום צרכנות המליצו לי לפנות לפורום תביעות יצוגיות כי ככל הנראה זה פגם בקו יצור.

    • נעלים עם פגם בייצור
      עו"ד עמירם טפירו | 21/04/2013 10:38

      יעל שלום, לטעמי, הסוגייה מצריכה בדיקה פרטנית האם קיימת לך עילת תביעה אישית - קרי האם קיים פגם בנעל. ולאחר מכן, יש לבחון את השאלה האם מדובר במקרה חד פעמי או שמא מדובר בקשת רחבה של מקרים. במקרה השני, יש מקום להגשת תביעה ייצוגית בברכה, עמירם טפירו,עו"ד מנהל פורום תובענות ייצוגיות