תובענה ייצוגית

  • מס' שאלות בנוגע לתביעות ייצוגיות
    yoav001 | 22/02/2013 02:17

    היי, יש לי אפשרות לארגן תביעה ייצוגית נגד חברה בתחום הלימודים - לדעתי יש סיכוי גבוהה שכן פורסמו מספר כתבות בנושא, נפגעים רבים פנו למועצה לצרכנות ואף תו אמון הציבור נשלל מהחברה. שאלותיי:א. כמה זמן בממוצע עלול להימשך הליך של תביעה ייצוגית (בהנחה שכל הראיות וכתב התביעה גובשו כראוי.ב. אם עגשתי כבר תביעה בבית הדין לתביעות קטנות כנגד החברה, האם זה פוסל ממני מלהשתתף בתביעה ייצוגית?ג. האם זה נכון שלאחרונה תביעות ייצוגיות רבות נדחות (שמעתי משהו על המדיניות החדשה של הנשיא גרוניס בעניין).ד. ובאופן כללי - אם אנחנו בין 20-40 לקוחות, שלכל אחד נגרם נזק ממוצע של כ - 4000 ש"ח - האם שווה לנו בכלל להגיש תביעה שכזו? תודה

    • תובענה ייצוגית
      עו"ד עמירם טפירו | 24/02/2013 16:42

      יואב שלום, במענה לשאלותייך: א. אין פרק זמן קבוע. זה משתנה מתיק לתיק - בהתאם למורכבות לוח הזמנים של השופט ובית המשפט הנבחר - בממוצע התהליך לוקח בין 9 חודשים - לשנתיים וחצי. ב. עצם ההגשה לא מונע ממך לשמש כתובע ייצוגי. יחד עם זאת, אין לא ניתן לתבוע פעמיים ועל כן אתה צריך לבחור האם אתה מעוניין לשמש כתובע ייצוגי או להמשיך בתביעתך הקטנה. ג. תמיד נדחו מרביתם המכרעת של התובענות הייצוגיות, אני לא מכיר החמרה (כזו או אחרת). ד. לטעמי, אם יש לכם רשימה סופית של כל מי שנפגע, שווה לשקול הגשת תביעה רגילה (שעו"ד פשוט ייצג את כל ה- 40 ככקבוצה). לטעמי (ואני מדגיש לטעמי) זו הדרך העדיפה במקרה שמתואר. מקווה שסייעתי, עמירם טפירו,עו"ד מנהל פורום תובענות ייצוגיות