הודעות לסלולרי

  • הודעות ספאם לסלולארי
    ניסים | 07/01/2013 13:52

    שלום למנהלי הפורום,אני מקבל לסלולארי הודעות פירסומיות של דרושים עורכי דין מחברות שונות כמעט כל יום וזה ממש מטריד אותי, אני לא זוכר שחתמתי על משהו כזה או ביקשתי שירות שכזה. האם זה בסדר שהם ממשיכים את שירות זה ללא אישורי?

    • הודעות לסלולרי
      עו"ד עמירם טפירו | 07/01/2013 15:49

      ניסים שלום, על פי הוראות החוק (תיקון 40 לחוק התקשורת) ניתן לשלוח לצרכן הודעה, גם אם לא התקבלה הסכמתו בתנאים מסויימים: א. אם הנמען מסר לחברה את פרטיו כחלק מעסקה כלשהי (מתקיים ככל הנראה בעניינך). ב. ניתנה לך הזדמנות להודיע למפרסם שאתה לא מעוניין בקבלת אימיילים כגון אלו (הדרך המקובלת היא באמצעות מסרון ו/או משהו דומה). ג. דבר הפרסומת קשור, באופן כלשהו, לעסקה הנקובה בסעיף א'. בכל מקרה, בתחתית ההודעה אמורה להיות אופציה למשלוח הודעת סירוב ללא כל עלות.יש גם ויכוח, כיצד יש להתייחס ללקוחות 'ישנים' שהיו טרם כניסת התיקון לתוקף. בתחום הזה יש ריבוי של תביעות נוהגות, לפיכך אני ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני בעניינך. מקווה שסייעתי, עמירם טפירו,עו"ד מנהל פורום תובענות ייצוגיות על פניו (ואני מדגיש את המילה על פניו) פעילות החברות נעשית בניגוד

      • בהמשך לשאלה על ספאם סלולרי
        ירון ארן | 08/01/2013 12:42

        במידה ויצרתי קשר טלפוני (מתועד) עם שולחי ההודעה המוקלטת והוריתי להם להפסיק, ועדיין שולחים לי הודעות מוקלטות?

        • הודעות מוקלטות
          עו"ד עמירם טפירו | 09/01/2013 15:26

          ירון שלום, על פניו מדובר בהפרה של תיקון 30 לחוק התקשורת (חוק "הספאם") האוסר בין היתר, גם על שימוש במערכות חיוג אוטומטי, אני ממליץ לך לגשת לעו"ד לקבל ייעוץ פרטני בנוגע לעניינך. בברכה, עמירם טפירו,עו"ד מנהל פורום תובענות ייצוגיות