טיסה שבוטלה

  • תביעה ייצוגית נגד חברת טיסה
    מלי | 07/01/2013 11:54

    לפני כמה שבועות הייתי אמורה לטוס עם חברת טיסה מסוימת לאילת וכפי שהיה כתוב בכרטיסים התייצבתי בשדה התעופה אך כשהגעתי ראיתי שאין זמן עלייה למטוס, כששאלתי מה קורה אמר לי הבודק הביטחוני כי יש "עיכוב קל" לאחר שעברו שעתיים ולא נראה זכר מהטיסה התקשרתי לחברה ולאחר שהתעקשתי עם הנציגה שתבדוק עם המנהל שלה (היא חזרה ואמרה שאין שום עיכוב בטיסות) היא אמרה שכל הטיסות לאילת בוטלו. הסברתי לה ששילמתי כסף על הטיסה אך היא אמרה "אין לך מה לעשות, תחזרי הביתה". הייתי בהלם מהתשובה אך לא התכוונתי לתת לזה להרוס אותי, מיד הזמנתי אוטובוס לאילת ולקחתי מונית מהתחנה המרכזית לאילת. יש לציין שעד היום לא קיבלתי החזר על המוניות, על הטיסה וכמובן פיצוי על עוגמת הנפש. האם אפשר לתבוע ייצוגית?

    • טיסה שבוטלה
      עו"ד עמירם טפירו | 07/01/2013 14:12

      מלי שלום, על פניו ובהנחה שההתנהלות המתוארת על ידך מדוייקת הרי שהתנהלות חברת התעופה עומדת בניגוד לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל טיסה או שינוי בתנאיה) התשע"ב -2012 המקנה לך פיצוי סטטורי. ביחס לתובענה ייצוגית, הרי שצריך להוכיח קיומה של קבוצה של נוסעים שנגרם לו הנזק המתואר על ידייך, מכאן עולה השאלה האם קיימות שאלות משותפות לכל חברי הקבוצה (למשל, אם חברת התעופה התקשרה לנוסעים אחרים והודיע להם על ביטול הטיסה וכיו"ב). במקרה דנא ולנוכח העדר נתונים נוספים, אני סבור כי עדיפה תובענה אישית. את מוזמנת להמשיך את הדיון בפורום צרכנות. מקווה שסייעתי, עמירם טפירו,עו"ד מנהל פורום תובענות ייצוגיות