תביעה ייצוגית נגד רכבת ישראל

  • תביעה כנגד רכבת ישראל
    אסף | 24/09/2012 06:34

    שלום רב ! לפני מספר ימים חזרתי ברכבת מנתב"ג על מנת להגיע לתחנת לב המפרץ, היה ידוע שעלינו לרדת בתחנת חיפה בת גלים ולעלות לרכבת נוספת שתעצור בתחנת לב המפרץ. עקב הטעיה של הכרטיסן וחוסר התייחסות מצד הנהלת תחנת חיפה בכך שלא דאגו להתריע בפני הנוסעים שלא לעלות על רכבת אחרת שנכנסה לתחנה, ובכך עלו כל הנוסעים על רכבת שגויה שלא עצרה בתחנה ונאלצנו להגיעה לתחנת ק. מוצקין, דבר שחייב אותי לחזור בתחבורה ציבורית ללב המפרץ. כתבתי מייל בנדון לפניות הציבור של הרכבת אך לא טרחו לענות לי. א. כנגד מי לרשום את התביעה, ומה כתובתה ? ב. האם יש מקום להגיש תביעה על - 1. חוסר תשומת לב של נציגי הרכבת שגרמה להטעיתי והטעיית שאר הנוסעים ? 2. בזיון צרכן (או הגדרה אחרת) על חוסר התייחסות לפניית. 3. על הטירחה שנגרמה לי והוצאה כספית ? תודה וממתין להתייחסותכם גמר חתימה טובה אסף

    *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין בחיפה

    • תביעה ייצוגית נגד רכבת ישראל
      עו"ד גיא קדם | 29/09/2012 19:41

      שלום אסף, תיאורטית אפשר לתבוע בתביעה ייצוגית את רכבת ישראל. בית המשפט המחוזי בתל אביב הכיר באפשרות כזו. יחד עם זאת ובמקרה שלך, התיק אינו פשוט וספק אם יש כדאיות כלכלית בהליך כזה (יכול להיות שאתה צריך לתבוע באופן פרטני או להסתפק בפיצוי שתקבל מהרכבת לבדך). עליך לזכור, שבהליך ייצוגי תצטרך להראות שיש עוד נוסעים שספגו נזקים כתוצאה מהאיחור, ואף להראות שהם לא פוצו. העניין אינו פשוט בכלל. מעבר לכך, ככל הידוע לי תלויה ועומדת בפני בית המשפט העליון השאלה האם הפיצוי שנותנת הרכבת על איחור של מעל לחצי שעה (כרטיס חינם) הינו הסדר ממצה אם לאו. לא ידוע לי על פסק דין שניתן בעניין זה, אבל ודאי שיכולה להיות לו השפעה מצננת על תביעות ייצוגיות כנגד הרכבת. עו"ד גיא קדם, מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין בתל אביב