ויתור על תביעה

  • האם קיימת ייצוגית נגד חברות הביטוח בתיאום פיצוי?
    אזרח נכה | 23/09/2012 17:21

    שמתי לב בצורה מקרית שחברות הביטוח לא עולות מעל סכום של 6000 ש"ח אם לא היה אישפוז. כאשר החוק מאפשר עד 10% (כ-17,000 ש"ח). הן מתחילות בדרך שיטית לפעול כך הצעה של כ- 1000-2000 ש"ח אח"כ 4000 ש"ח ואז לבסוף 6000 ש"ח. הן יודעות טוב מאוד לבקש פרמיות מהמבוטחים אך ברגע קרות הביטוח הם לא משלמים ומעבירים בייסורים את הנפגעים. על אף שהנפגעים שילמו כמו טאטאלה את הכספים של הפרמיות עד מועד התאונה. אודה לדעת ולקבל מספר תביעה ייצוגית כנגדם. כי לא מקובל עלי שקרוב משפחה שלי (אני הנכה) הפסיד כ- 40,000 ש"ח משכרו. וחברת הביטוח לא מסכימה להגיע אפילו ל-7000 ש"ח פיצוי (הם נעצרו ב- 6000 ש"ח ולא מוכנים לעלות). והמגעיל ביותר זה שהם שולחים את כתב הויתור הבא (צונזרו הפרטים המזהים את האדם ואת החברה). אשר מוציא מכל תוכן (אלא אם תתקנו אותי) את סכום קבלת הכסף... הם סירבו לשנות את הנוסח!

    • ויתור על תביעה
      עו"ד אפרים אהרונוב | 23/09/2012 18:06

      שלום רב, הטופס ששלחת הוא טופס בו חברת הביטוח מציעה לך למעשה להתפשר: לקבל סכום מסוים מבלי לנהל מולה הליך. אתה יכול לסרב להצעה ולתבוע מהחברה סכום גבוה יותר, ואום, בכך אתה לוקח על עצמך את הסיכון שהתביעה תידחה או שתקבל סכום נמוך יותר וכיו"ב. כלשעצמי נתקלתי במספר מקרים בהם מבוטחים התעקשו שלא לקבל את ההצעה ובסופו של יום קיבלו סכום גבוה יותר. אני ממליץ להעלות את עניינך לדיון בפורום ביטוח באתר. אני משוכנע כי מנהלי הפורום יוכלו להנחות אותך בדבר כדאיות ההצעה. רפואה שלימה וגמר חתימה טובה, עו"ד אפרים אהרונוב מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      • תודה על המענה אך מבחינה עקרונית..נא להשיב
        אזרחי נכה | 24/09/2012 08:06

        האם יש עילה לתבוע ייצוגית חברות ביטוח בתיאום סכום מרבי להצעות מרביות. הן במקום להציע סכום של עד 17,000 ש"ח (הקבוע בחוק שגם ללא הגבלת נזק אלא רק על כאב וסבל החוק מאפשר להעניק זאת אף אם לאדם נותרו 0% נכות ולא איבד שום שכר בעבר, בהווה ובעתיד ולא איבד כל נזק אחר כספי או אחר כולל גם לא משפחתו - מוטביו). ההגיוני ששני חברות ביטוח זרות לחלוטין על מקרים שונים לחלוטין יעמדו עד 6000 ש"ח ולא יעלו מעבר לכך? יש כאן חשד ממשי שיש בין חברות הביטוח תיאום "סף מרבי לפגיעות ללא נזק לכאורה" ובמקום 17,000 הם קובעות 6000 ש"ח ובכך רוקדות על דם הנפגעים: 1. מעמיסים על בתי המשפט. (עו"ד מטעם חברת ביטוח מוקלט כמי שמוסר שהוא היה הולך עם זה לבית המשפט אם היה במקומי) אז למה שלא יתן את הסכום בלי להטריח את הנפגע להגיש תביעה ולהעמיס על כבוד בית המשפט?! 2. מעצימים את עוגמת הנפש וגורמים להוצאות נוספות לרבות בזבוז זמנו של המבוטח.(שלבטח השופטים לא יחזירו את מלוא הוצאותיו הכספיות והזמן שעליו להשקיע בכך במקום בעבודתו). 3. הם יודעות שרובם לא יגישו תביעה לבדם ובכך מביאים גם שכר לעורכי דין אחרים. האם זו שיטת עבודה שעולה בקנה אחד עם האתיקה והיושרה והשירות המצופה מחברות ביטוח שמקבלות כמו טאטלה את הפרמיות ממבוטחיהם?