תביעה ייצוגית או תביעה אישית

  • תביעה לבד או ביחד עם קבוצה?
    rhb, | 13/09/2012 15:20

    רציתי לתבוע חברה על שירות שלא סיפקה לי ופתאום קיבלתי טלפון מלקוחה אחרת של החברה על כך שמתארגנת קבוצה לתביעה ייצוגית ויש כבר עו"ד בתמונה ושאלה אם אני רוצה להצטרף. אני מתלבטת מה עדיף לי? מה הסיכונים והסיכויים בכל בחירה שלי? אודה לדעתכם.

    • תביעה ייצוגית או תביעה אישית
      עו"ד אפרים אהרונוב | 13/09/2012 19:46

      שלום רב, ברגע שתוגש תביעה ייצוגית הרי שהיא תכלול אוטומטית את כל מי שנפגעו מאותה עילה, למעט אלו שיודיעו על רצונם שלא להיכלל בקבוצת התובעים. התובעים המגישים את התביעה בפועל יקבלו גמול גדול יותר מכלל חברי הקבוצה אך גם נושאים בסיכון של חיוב בהוצאות היה והתביעה תידחה. את ההחלטה אם להצטרף לתביעה או לנהל תביעה עצמאית יש לערוך לאור בחינת העובדות בכללותן ולא ניתן לעשות זאת במסגרת הפורום. בברכת שנה טובה עו"ד אפרים אהרונוב מנהל פורום תביעות ייצוגיות