איחור במסירת דירה

  • שאלהה
    אמרי | 10/05/2012 00:00

    חברת בנייה החתימה דיירים על חוזה שלא בתום לב כולל הצגת שוא על ידי מנהל המכירות כי מדובר בתאריך מסודר למסירת הדירה,בתוך החוזה הוסיפה כי הדירה תמסר בתאריך המסירה או 18 חודשים מתאריך היציקה? כבר שנה ו 8 חודשים הם מאחרים במסירה מדובר ב 6 בנינים שכל אחד חווה מסירה ארוכה מאוד במקביל חברת הבנייה חילקה לחלק פיצויים על איחור ולחלק לא איכלסה חלק מהדיירים לפני קבלת טופס 4 וחלק לא ופגעה בכמות גדולה מאוד של רוכשים האם יש עילת תביעה יצוגית מול חברת הבנייה?

    • איחור במסירת דירה
      עו"ד אפרים אהרונוב | 10/05/2012 11:06

      אמרי שלום, מכשיר התביעה הייצוגית מיועד לתביעה של קבוצת צרכנים אשר הנזק של כל אחד מחבריה פעוט ואשר יש להניח שרבים מהם לא יגישו תביעה עצמאית בגין הנזק הפעוט שנגרם להם. אף זאת ניתן לעשות רק בהתקיים עילה מהעילות המפורשות שבגינן (ורק בגינן) ניתן להגיש תביעה ייצוגית. על כן, הסיטואציה שתיארת אינה מתאימה, ככל הנראה, למסגרת של תביעה ייצוגית אך בהחלט יתכן ויש מקום לתביעה אזרחית בהיקף משמעותי, תביעה אליה ניתן לצרף תובעים רבים שניזוקו. ואולם, על מנת להעריך את סיכויי התביעה יש לבחון את הנסיבות לאור הוראות החקיקה המפורטות בעניין ולאור הסכם המכר, ומומלץ לעשות זאת בסיוע עו"ד. בברכה, עו"ד אפרים אהרונוב מנהל פורום תביעות ייצוגיות