תביעה נגד רשות

  • תביעה ייצוגית כנגד רשות
    מוטקה | 05/05/2012 22:16

    שלוםהאם ישנה מגבלה לגבי תביעת רשות מנהלית?דוגמאות 1) תביעה נגד העיריה שמחלקת דוחות שלא בצדק2) מס הכנסה שמעקל חשבונות בטרם התראה ועוד...בתודה מראש

    • תביעה נגד רשות
      עו"ד אפרים אהרונוב | 06/05/2012 22:04

      מוטקה שלום, השאלה כללית מדי. ראשית יש לבחון אם כלל קיימת עילת תביעה והאם עילת התביעה היא עילה המצויה ברשימת עילות התביעה אשר החוק מאשר לתבוע בגינן תביעה ייצוגית (למשל גביית סכומים שלא כדין). מעבר לכך קיימות מגבלות שונות ביחס לתביעה כנגד רשות כאשר החשובה שבהן היא שביהמ"ש לא יאשר תביעה כייצוגית אם הרשות תודיע כי היא חדלה לגבות את הסכומים שבגין גבייתם הוגשה התביעה.