איחור לסרט

  • האם יש מקום לתביעה יצוגית...?
    גיסנו | 26/04/2012 13:59

    אני לקוח קבוע של קולנוע מסויים, שעת הצגת הסרט מצויינת ע"ג הכרטיס, אולם אף פעם הסרט אינו מתחל בשעה הנקובה. לכן עשיתי לי מנהג להגיע לסרטים באיחור של בין 15-25דק' שאז מתחילה הקרנת הסרט (אינני מוכן לצפות בפרסומות ובנובף לשלם על כך...)בפעם האחרונה שהגעתי לסרט,פספסתי חלק ממנו ולכן בקשתי החזר כספי.... לצערי החברה השיבה לי את כספי...האם יש בכלל מקום לתביעה יצוגית בעניין והאם עצם התשלום (השבת כספי) יכול לסייע לי או דווקא להיות לי לרועץ? אשמח למצוא עו"ד המעוניין לתבוע איתי יצוגית את החברה.

    • איחור לסרט
      עו"ד אפרים אהרונוב | 27/04/2012 00:22

      ערב טוב, על מנת לבסס תביעה ייצוגית יש להראות עילת תביעה מתאימה (למשל הטעיה צרכנית) ולשכנע את ביהמ"ש כי קיימת קבוצה של נפגעים שספגו נזק עקב אותה עילה. בנסיבות שתיארת, איני רואה עילה כלשהי שהרי הסרט התחיל בזמן ואתה זה שהגיע באיחור. כמו כן הוחזר לך כספך כך שאין פה גם נזק כספי (אלא לכל היותר נזק שאינו ממוני). בכל מקרה, ודאי שאין פה קבוצה של נפגעים. לטעמי בנסיבות אלו אין לך עילה גם לתביעה אישית. בברכה, עו"ד אפרים אהרונוב מנהל פורום תביעות ייצוגיות

    • הבדלים בתעריפי מים
      אייל | 30/04/2012 19:17

      אפי תודה, אפרט יותר כדי לקבל תשובה שאיתה אוכל להתקדם הלאה ליעוץ משפטי במידה ויש בכך טעם. בישוב בשרון יש אגודת מים שקיימת עוד מלפני קום המדינה. לאגודה יש בארות שמהן היא מספקת מים לחלק מתושבי הישוב. חלק מהם מקבלים את המים עוד מאותה התקופה וחלקם בעלי בתים שנבנו רק לאחרונה. לפי חוק המים המים הם רכוש מדינת ישראל ולאגודה ניתנה הרשות לספק את המים כך שאין כאן עניין של בעלות על המים. חלק אחר של אותו הישוב מקבל את המים ממקורות דרך תאגיד אחר. מכאן נובע הבדל משמעותי בתעריף המים. שאלתי היא האם כתושב הישוב אני יכות לדרוש לשלם את אותו התעריף שמשלם שכן שלי? אם לא אז מדוע לא וכיצד ניתן להסביר את ההפליה מבחינה חוקית.