איך מגישים תביעה ייצוגית?

  • תביעה ייצוגית
    רוני | 14/03/2012 14:44

    רציתי לשאול מהי האגרה בהגשת תביעה ייצוגית? מהם התנאים לאישור התביעה? והאם יכולה להגיש אותה קבוצה? תודה מראש

    • איך מגישים תביעה ייצוגית?
      עו"ד גיא קדם | 14/03/2012 15:01

      שלום רוני, תביעה ייצוגית פטורה מאגרה. כדי לאשר את התביעה כייצוגית על התובע להגיש תביעה ולבקש מביהמ"ש לאשרה כייצוגית. על התובע להראות, בין השאר, עילה אישית המעוררת שאלות מהותיות של עובדה או משפט המשותפות לכלל החברים הנמנים עם קבוצת בני אדם - בשם אותה קבוצה, וכן (1) התובענה מעוררת שאלות מהותיות של עובדה או משפט המשותפות לכלל חברי הקבוצה, ויש אפשרות סבירה שהן יוכרעו בתובענה לטובת הקבוצה; (2) תובענה ייצוגית היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת בנסיבות הענין; (3) קיים יסוד סביר להניח כי ענינם של כלל חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בדרך הולמת; (4) קיים יסוד סביר להניח כי ענינם של כלל חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בתום לב. בכל מקרה, מומלץ להיעזר בעו"ד הבקיא בתחום. גיא קדם, עו"ד מנהל פורום תביעות ייצוגיות