תגובה

  • איך לצאת נכון מהמצב הנוכחי
    אוקסנה פרסמן | 06/07/2009 10:39

    פניתי לקליניקה לרפואה אסטתית במטרה לעשות ניתוח ושילמתי מראש סכום מלא עבור הניתוח במטרה לעשות ניתוח כמה שיותר מהר. שלושה ימים לפני הניתוח קבעתי פגישה עם המנתח מכיוון שנשארו לי הרבה שאלות בקשר לניתוח ולא הייתי מסופקת מהיחס שקיבלתי מהרופא. בדקה ה-90 הרופא ביטל את הפגישה ואני בשביל "להציל" את כספי ביטלתי צ'קים . על הצ'קים לא היה מסומן 'למוטב בלבד', וקיבלתי מידע מעורך דיני שברגע שהקליניקה תעביר למישהו את הצ'ק שלי וגוף זה יחליט לשלם בצ'ק מבוטל אז גוף שלישי זה יכול לתבוע אותי בהוצאה לפועל. כיצד אוכל להימנע ממצב זה?

    • תגובה
      עו"ד מיכל | 06/07/2009 14:32

      ברגע שהשיקים יעברו לצד ג' שייחשב אוחז כשורה, קרי קיבל את השיקים בתמורה ובתום לב תהיה לך בעיה מולו. אני מציעה שתפני לקליניקה ותנסי לקבל מהם חזרה את השיקים. חתמת על חוזה שיש בו הוראות לגבי ביטול עסקה?

      • לעו"ד מיכל...
        אוקסנה פרסמן | 06/07/2009 16:30

        חתמתי על חוזה מסוים בלי לקרוא אותו ברגע ששילמתי, וכאשר הרופא סרב להיפגש איתי אמרתי לפקידת הקליניקה שאני מבטלת את הצ'קים. לא עשיתי את הניתוח, והסברתי להם את הסיבה לכך, ביקשתי החזר שייקים והם אמרו שאני אצתרך לעמוד מול עו"ד בגלל שהם שילמו עבור חדר ניתוח. היה להם מספיק זמן כדי לבטל את חדר הניתוח.

        • אסור להם להעביר את השיקים לצד שלישי
          שרי | 06/07/2009 18:45

          לדעתי, למרות שהשיק לכאורה סחיר, אבל מאחר והם יודעים שהשיקים פגומים , הם לא יכולים להעביר שיקים לצד שלישי כאשר הם יודעים שהיה פגם בעסקה איתך. אם זה יגיע למשפט את תצטרכי להוכיח שאת הודעת להם מראש שאת נאלצת לבטל ואת לא מתכוונת לשלם כי הרופא הבריז לך ויש לך חשש מהניתוח. יחד עם זאת הם עדיין יכולים לתבוע אותך והשופט יצטרך לקבוע האם הביטול של העסקה היה כדין.

          • תגובה
            עו"ד מיכל | 07/07/2009 08:48

            זה נכון שלהם אסור להעביר אבל לא זו הנקודה. בהנחה שהם יעבירו למרות שאסור להם היא תהיה בבעיה אם צד ג' שקיבל את השיקים קיבל אותם בתמורה ובתום לב לפי סעיף 28 לפקודת השטרות הוא יחשב אוחז כשורה. המשמעות היא לפי ס' 37 לפקודה כי אוחז כשורה מקבל את השיק כשהוא "נקי מכל פגם שבזכות קניינם של צדדים קודמים לו וכן מכל טענות הגנה אישיות גרידא..." ולעצם העניין אוחז כשורה שקיבל את השיק בתמורה ובתום לב גובר על טענות שיהיו לה כלפי החברה. חשוב לציין שיש מספר טענות שיגברו על מעמד אוחז כשורה אך נראה שטענתה אינה אחת מהן. קשה לקבל את זה אבל זה החוק כשמטרתו העיקרית לשמור על חיי מסחר תקינים. מעבר לכך, היא תמיד יכולה להתנגד לביצוע השטר או לתבוע את החברה או להודיע הודעת צד ג'.

        • תגובה
          עו"ד מיכל | 07/07/2009 08:54

          אני לא מאמינה שהם יעבירו את השיקים לצד ג' אלא הם ינסו לפרוע אותם בעצמם עפ"י הוראות החוזה. אין לי מושג על מה חתמת אבל כנראה שיש סעיף המתייחס לביטול עסקה. חבל שחתמת מבלי לקרוא את החוזה כראוי. כמה שילמת? כמה כסף הם מבקשים עבור הביטול?

          • תשובה
            אוקסנה פרסמן | 07/07/2009 10:08

            באמת חבל שלא קראתי את החוזה, זה היה יום שישי בצהריים ומיהרתי לחזור לביתי באשקלון. שילמתי 1,000 ש"ח מקדמה ו-24,000 ש"ח : 15,000 ש"ח שייק מזומן, ועשרה שייקים דחויים. איני יודעת כמה עלה לי הביטול.

            • תגובה
              עו"ד מיכל סגור | 07/07/2009 11:22

              ראשית, אני חושבת שכדאי להוציא להם מכתב מעו"ד בו 1. יפורטו האירועים וההודעה שלך על ביטול העסקה. 2. דרישה לקבל חזרה את השיקים בויתור על המקדמה בסך 1,000 ש"ח. 3. יש להזהיר אותם מראש כי חל עליהם איסור מוחלט להעביר את השיקים לצד ג' לנוכח העובדה כי העסקה בוטלה וכי לא ניתנה תמורה בעדם. גם אם תגיעי להליכים משפטיים עדיף שיהיו לך כמה שיותר התכתבויות איתם. בהצלחה!!! אני ממליצה לך במכתב לפרט את הוראות החוק (חוזים, דיני שטרות) והכל מבלי לפגוע בזכויות.