תגובה

  • חייבת יעוץ של אנשים מהתחום....
    אור | 15/06/2009 15:11

    אני סטודנטית למשפטים שנה שלישית במכללה, אני שוקלת להמשיך ישר לתואר שני מבלי לעשות התמחות. השאלה שלי היא האם כדי לעשות תואר שני במשפטים או לעשות תואר שני במנהל עסקים/כלכלה או שבכלל קודם כל לבצע התמחות ורק אח"כ להמשיך לתואר שני. האם אדם עם תואר שני יש לו יותר סיכויי הצלחה הכניסה לעבודה מאשר תואר ראשון. אודה לעזרה

    • תגובה
      עו"ד | 15/06/2009 15:26

      כעו"ד, המלצתי אלייך היא כלל לא לעשות תואר שני במשפטים אלא אם כן יש בכוונתך לעסוק במחקר בשלב מאוחר יותר או לחילופין להמשיך ללימודי דוקטורט. הצעתי היא כי תלמדי תואר שני במנע"ס/ כלכלה. לעניות דעתי, חשוב שיהיה תחום נוסף בהישג יד, שכן מצב השוק בתחומנו, הינו קשה ולעיתים אינו מתגמל.

      • תודה רבה על הייעוץ  לת
        אור | 15/06/2009 16:02

    • עוד המלצה
      אחד עם שני במשפטים | 16/06/2009 10:57

      תמשיכי להתמחות, תסיימי אותה ותקבלי רישיון. זה הכי חשוב. רצוי לעשות את ההתמחות מיד לאחר תואר ראשון במשפטים, מסיבות פרקטיות, שחומר הלימודים עדיין טרי בראש. לגבי תואר שני - בהחלט שני במשפטים הוא תואר מיותר, ואם את יכולה - עדיף עשרות מונים, גם מבחינתך וגם מבחינת המעסיקים הפוטנציאלים שלך, שתעשי במנהל עסקים וכלכלה. שיהיה בהצלחה

    • אם יש לך מקום התמחות התחילי שם
      עו"ד חיפה | 16/06/2009 21:13

      נסי להשיג את הרשיון במהירות האפשרית שכן המבחנים הולכים ונהיים קשים, הצע המקומות לסטז' קטן ואם הרפורמה שמתכננת הלשכה תעבור אז להפוך לעו"ד בעוד מספר שנים יהיה קשה מאוד. גם מבחינת הלימודים לחזור לתואר שני מהפרקטיקה הרבה יותר קל ומעניין מאשר להמשיך לתואר שני ישר מהתואר הראשון מבלי שיש לך תפיסה כיצד הדברים מתנהלים במציאות. לגבי מה ללמוד אם את מתכננת תואר שני אמיתי (כלומר מחקרי) עם כתיבת תזה התואר במשפטים מעניין ורלוונטי יותר. אם את מתכננת תואר שני ללא תזה (ובלשון האקדמיה תואר מיקי מאוס) עדיף תואר במנהל עסקים אשר ייתן לך יתרון משמעותי בין עורכי הדין האזרחיים.

      • לימודי משפטים
        מיכל | 17/06/2009 12:57

        הי, יש לי תואר שני במדעי הרפואה האם כדאי ללמוד משפטים? חשבתי על רשלנות רפואית. יש ביקוש? האם לשלב עם MBA ואם כן באיזה תחום מימון/ שיווק? או שכדאי לשלב כלכלה? תודה

        • לטובים תמיד תהיה עבודה
          עו"ד חיפאי | 18/06/2009 20:52

          אם את מתכוונת ללמוד משפטים על מנת לעשות מליונים, אז פספסת ב- 25 שנה. אם הנושא מעניין אותך בוודאי שכדאי ללמוד ועם התארים האחרים שלך יהיה לך יתרון משמעותי על עו"ד אחרים. לגבי שילוב עם MBA זה לא מאוד עוזר אך גם לא מזיק והתואר עצמו נחשב קל מאוד.