אם פתחת תביעה ושילמת רק חלק מהאגרה

  • שאלה - בעניין אגרת בית משפט
    דניאלידניאל | 21/04/2009 12:38

    אם ברצוני להגיש תביעה בסכום גבוה, אך בפועל אני משלמת רק שליש מהאגרה, ודורשת את מלוא סכום התביעה (מעל סכום האגרה ששלמתי) האם זה אפשרי?? האם יש פסיקה בעניין.? ואיזה

    • אם פתחת תביעה ושילמת רק חלק מהאגרה
      עו"ד | 23/04/2009 20:29

      ניתן למחוק את תביעתך לא הבנתי מה השאלה? האם כבר הגשת תביעה ושילמת חלק מאגרה? או שאת רוצה לדעת האם ניתן? לכאורה ניתן לבקש פטור מאגרה אבל אז יש לעמוד בתנאים ממש מחמירים של חשיפת כל הרכוש והכספיים של המבקש כולל של משפחתו וכולל להראות שניסה לקחת הלוואה מחברים ומקרובים אז בד"כ בית משפט לא ממהר לתת פטור מאגרה כמו כן כל הרציונל של אגרה זה למנוע את מה שאת/ה רוצה לעשות- שאנשים לא יגישו תביעות בלי פרופורציות כי אז האגרה תמנע מהם!!!