לדעתי

  • הפחתת שכר עו"ד לצורך תשלום שעות נוספות
    פועל שחור | 12/03/2009 22:35

    אני עו"ד בחברה שבה הוחלט להפחית את שכרי ולהוסיף באופן פיקטיבי רכיב שעות נוספות גלובלי, לאור התיקון לחוק שמחייב מעסיקים לדווח בתלוש השכר את שעות העבודה שבוצעו בפועל, האם עוד מישהו נתקל בתופעה המבזה הזו, שלדעתי היא אינה חוקית ?

    • לדעתי
      עורך דין | 13/03/2009 16:01

      חבל שאתה לא מפרסם את שם החברה (הגם שמסיבות ברורות). הפחתת שכר היא הרעת תנאים, ורכיב שעות נוספות לא אמור להיות "גלובלי", אלא לשקף את מספר השעות הנוספות שבוצעו על ידך בפועל. לא נתקלתי במקרים דומים, אבל לא אתפלא אם זה המצב בעוד מקומות.

      • אני "מת" על הפיתרונות היצרתיים האלה
        עוד עו"ד צעיר | 14/03/2009 13:21

        כל פעם מנסים ומצליחים לכופף חוקים חבל שאין בכלל אכיפה ושליטה על הדברים ומה שיותר חבל שאף אחד לא מתלונן/תובע על זה

    • תופעה צפויה והגיונית
      שש | 15/03/2009 17:58

      כמובן שזה לא חוקי ומקנה לך עילה להתפטרות שדינה כפיטורין (כולל קבלת פיצויי פיטורין) אבל במצב של היום - מי רוצה להתפטר? בהנחה שאתה לא מעוניין בכך, כדאי לשמור את כל ההוכחות לטענותיך (התלושים הקודמים שמראים שהשכר היה אותו שכר בלי תלות בשעות נוספות, הוכחה לכך שגם בעבר עבדת שעות נוספות) ולתבוע אחרי שתסיים את עבודתך שם. אפשר גם לפנות ליוזמת החוק, ח"כ שלי יחימוביץ', שטוענת שמטרתו להגן על העובדים, ואולי לקבל ממנה הפניה והמלצה מה כן אפשר לעשות.