תובע הולך לפי הנתבע ולכן אם אין הגבלה רצינית

  • סמכות מקומית- ודיון מהיר בביה"ד
    naorba | 11/03/2009 11:37

    שלום רב ! ברצוני להגיש תביעה כנגד עיריית נתיבות, התובעת מתגוררת באיזור המרכז? האם אני יכול להגיש את התביעה לביה"ד בתל אביב ? ומה היתרון בהליך של סדר דין מהיר לעומת סדר דין רגיל ? על תשובתכם בהקדם אודה

    • תובע הולך לפי הנתבע ולכן אם אין הגבלה רצינית
      זיו | 11/03/2009 20:55

      מבחינת נכות אתה לא תוכל לתבוע בת"א לגבי הבדל סדר דין מהיר לרגיל רק מהשם אתה יודע את ההבדל הרעיון שיהיה דיון מהיר בנושא קודם כל התביעה מוגבלת לסכום של עד 50,000 ש"ח למעשה כל תביעה לבית משפט בסכום שמתחת ל50,000 יש להגישה בסדר דין מהיר (מלבד תביעה בבית משפט לתביעות קטנות) כמו כן ההליך עצמו שונה כי מגישים ישר עם כתב התביעה את כל המסמכים שיש לך יחד עם תצהירים תומכים, שלהבדיל מרגיל שבו לא מגישים תצהרים בקיצור יש הבדל גדול

      • דיון מהיר === בביה"ד לעבודה== ולא סדר דין מהיר
        naorba | 12/03/2009 11:33

        שאלתי מתייחסת לדיוןמהיר בבית דין לעבודה, ידוע לי שהוא מועגבל לסכום שעד ל-22,000 ש"ח מעבר לכך מה ההבדל בין דיון מסוג זה לבין דיום רגיל . אודה לקבלת תשובה מהירה לשאלתי.

        • אה טעות שלי- חשבתי סדר דין מהיר
          זיו | 14/03/2009 13:23

          דנים בו כמו בסדר דין מהיר בדיוק אותו דבר תצהירים ישר וכו' זה כתוב בתקנות!!!