ראה פס"ד זה (אומר הפוך..)

  • עו"ד ארביב-בהמשך לשאלתי לגבי עיון חוזר
    *** | 10/03/2009 15:01

    בהמשך לשאלתי מלפני מס' ימים, עו"ד ארביב - האם יש פס"ד שתוכלי להפנות אותי אליו בעניין עיון חוזר בהליך אזרחי? תודה

    • ראה פס"ד זה (אומר הפוך..)
      ** | 10/03/2009 17:22

      ראו דבריה של כבוד השופטת שרה דותן, בע"א(ת"א) 1124/05 אלי חנניה ואח/ נ' חמאווי שלמה, תק-מח 2005(4), 2188, 2190, שם נאמר: "בעל דין הסבור כי החלטה שניתנה על ידי בית המשפט השלום שגויה רשאי להגיש בקשת רשות לערער לבית המשפט המחוזי. תקנות סדר הדין האזרחי אינן מכירות בקיומו של הליך המכונה "בקשה לעיון חוזר" המוגשת לערכאה שנתנה את ההחלטה הראשונה. בית המשפט השלום אינו יושב כערכאת ערעור על החלטותיו הוא, ולא היה מקום בענייננו להגשתה של הבקשה לעיון חוזר בתאריך 23.03.2004". להבנתי, אין כזה דבר "עיון חוזר" בהליך אזרחי, אלא רק "עיון מחדש" בצו זמני שניתן (תקנה 368 לתקנות סד"א).

    • פסיקה בעניין עיון חוזר
      נ | 10/03/2009 19:12

      קיימת הרבה פסיקה שמכירה בעילה של עיון חוזר באזרחי. פשוט תקליד את המונח בתוכנות החיפוש. כך למשל, רק אתמול קבלה רשמת בבית המשפט העליון קיבלה בקשה לעיון חוזר וקבעה כי "אמנם, צודק המשיב בטענתו כי עקרונית, בקשה לעיון חוזר אינה מיועדת לעריכת "מקצה שיפורים" לבקשה המקורית. על בעל דין לטעון את מלוא טענותיו ולהציג את מלוא האסמכתאות הנדרשות במסגרת בקשתו המקורית. בהעדר נסיבות מיוחדות, אין מקום להטריח את בית המשפט ואת הצד שכנגד בבקשה לעיון חוזר, שכל כולה נועדה להשלמת פרטים אשר מן הדין היה להכלילם במסגרת הבקשה המקורית. כך במיוחד שעה שמדובר בבעל דין מיוצג, כמו במקרה הנדון. חרף האמור, במקרה שלפניי ראיתי לנכון לסטות מן האמור, נוכח האסמכתאות שצורפו לבקשה". ע"א 9441/08 יוסף הרש נגד כונס הנכסים הרשמי

      • ראה פסיקה בעליון!
        ** | 11/03/2009 09:27

        רעא 8205/08 מצלח נ' כלל חברה לביטוח בע"מ: "דרך המלך לתקיפת החלטות של בתי המשפט אינה "בקשה לעיון חוזר", הליך שככלל יש למעט לעשות בו שימוש. זאת, אלא אם חל שינוי נסיבות המצדיק עיון מחדש או במקרים נדירים כאשר מתברר לבית המשפט כי נתן החלטה מוטעית, ואין בתיקון כדי לפגוע בזכויות הצד שכנגד".