זימון

  • שאלה בנושא חקירת מומחים- עזרה בבקשה
    קרן | 09/03/2009 11:41

    הגשתי בתיק אזרחי חוו"ד של מומחה רפואי ושל אקטואר, הן הועברו גם לנתבע. הנתבע לא ביקש לזמן את המומחים לעדות ולא שלח שאלות הבהרה או התייחסות כלשהי. האם עלי להזמין אותם לדיון הוהכחות שמתקיים בתיק?

    • זימון
      עדי | 09/03/2009 13:23

      כעקרון, כן, אולם כדי שהזימול לא יתברר כמיותר, מקובל להסדיר זאת בקדם המשפט. תרימי טלפון לצד השני וסכמי איתו אם יש צורך בחקירות של המומחים. אם לא, אז לא.

    • אין צורך לזמן
      נ | 10/03/2009 08:03

      מומחים, בניגוד למצהירים בעדות ראשית, אין צורך לזמן לדיון הוכחות, אלא אם כן הצד השני הגיש בקשה בזמן (תקנה 130 לתקנות סד"א אם אני לא טועה). אין גם צורך להתקשר לצד השני ולהתריע. מי שעושה טעויות שישלם. החובה שלך זה לדאוג ללקוח שלך ולא לצד שכנגד.

      • לא מדוייק
        עדי | 10/03/2009 08:49

        התקנה אליה אתה מתייחס מתייחסת רק למצב שבו מונה מומחה מטעם ביהמ"ש באותו עניין. הכלל הוא - גם לגבי מומחים - שיש לזמנם כמו מצהירים.

        • אני חוזר בי
          עדי | 10/03/2009 09:08

          אכן, לפי תקנה 130א יש להודיע על רצון לחקור כל מומחה.