עיקול בגין כספי מזונות.

  • עיקול על תשלום דמי מזונות משני בני זוג
    מוטי | 26/02/2009 16:21

    גרושתי הטילה שני עיקולים בגין מזונות שאני משלם על משכורתה של אישתי ועל המשכורת שלי. תשלום המזונות שאני משלם מחולקת לשתיים 1. שוטף סך 400 ש"ח 2. תשלום על פיגורים כביכול בסך 800 ש"ח. השאלות שלי הן: 1. האם ניתן להטיל בכלל עיקול על משכורתה של אישתי? היא בכלל לא צד . 2. האם ניתן להטיל עיקול כפול על אותו סכום משתי משכורות שונות? 3. מה אנחנו אמורים לעשות בכלל?

    • עיקול בגין כספי מזונות.
      עו"ד גיא בית און | 28/02/2009 00:39

      ככל עיקול מזונות שונה מכל עיקול רגיל בכמה מאפיינים אבל אני לא אפרט. עיקול המזנות חייב לחול אך ורק על משכורתך ולא על משכורת רעייתך החדשה. אם העיקול הוטל בגין פסק דין אשר הוצא כנגד אישתך החדשה צריך לבטל את פסק הדין. אם נעשתה טעות בלשכת ההוצאה לפועל צריך לפנות לראש ההוצאה לפועל ולתקן את הטעות בדרך של בקשה והוספת ראיות. בהצלחה עו"דגיא בית און