גם אני מצטרפת לשאלה

  • חשבון בנק לעו"ד
    שי | 17/02/2009 12:46

    שלום, בכוונתי לצאת לדרך עצמאית. ידוע לי כי על עו"ד לפתוח חשבון פקדונות, לצורך הפרדת כספיו מכספי הלקוחות. האם מישהו יודע אם חשבון זה יכול להיות חשבון עו"ש רגיל או שעליו להיות חשבון עסקי? כמו כן, האם בכל מקרה של קבלת כספים עבור לקוח (למשל, פיצויים מחברת ביטוח), על הכסף לעבור דרך חשבון הפקדונות, גם אם הסכום מועבר ללקוח באופן מיידי? תודה מראש.

    • גם אני מצטרפת לשאלה
      עו"ד מתחילה | 17/02/2009 14:31

      ואוסיף, מה יש להקפיד בחשבון פקדונות? אילו טיפים ועצות יש לכם, כדי לעקוב אחר חשבונות אלו?

      • אף אחד לא יודע?  לת
        שי | 18/02/2009 20:38

    • חשבון בנק
      פולי | 19/02/2009 17:13

      חשבון הפקדונות זה תת חשבון בתוך חשבון הבנק שלך. בבנק ידעו להמליץ לך הכי טוב אם כדאי לך לפתוח חשבון עסקי או רגיל. אם הכסף עובר ללקוח ישר (במידה והשיק על שם הלקוח למשל) אין מה להפקיד בחשבון פקדונות.

      • לפולי, וכל מי שיודע, עוד שאלה
        עו"ד אחד | 19/02/2009 19:30

        אם הצ'ק ניתן לי כעו"ד על שמי אך עלי לקזז ממנו את שכר טרחתי, האם אני מפקיד אותו בחשבון פקדונות ומוציא צק חדש ללקוח בפיצוי שקיבל לאחר קיזוז שכ"ט? או שאני מפקיד בעו"ש הרגיל?

        • מצטרף לשאלה  לת
          שי | 27/02/2009 19:25