פנה לפורום צרכנות- תביעות קטנות

  • מעוניין לתבוע את בעל הבית בתביעות קטנות
    ליאור | 10/02/2009 12:16

    גרתי בדירה שכורה עם עוד שותפה במרכז במשך כשנה וחצי. עקב סכסוך ביני לבין השותפה על רקע ביקור קבוע של חברה שלי לדירה והתערבות ברוטלית של בעל הבית בעניין החלטתי לחפש דירה חדשה ולעזוב את הדירה לפני סיום החוזה. הודעתי לבעל הדירה 30 יום לפני מועד העזיבה במקום 45 יום לפני העזיבה כפי שהייתי אמור ע"פ החוזה. בסעיף בחוזה רשום:"מובהר בזאת כי כל אחד מהצדדים יהיה רשאי לסיים הסכם זה לפני תום תקופת השכירות בכפוף לכך שיודיע על כך לצד השני לפחות 45 יום מראש.במקרה כאמור ישיב המשכיר לשוכר 2 את יתרת השקלים שבידו ויחולו הוראות סעיף להלן(בטחונות)." בסעיף בטחונות רשום: "להבטחת ביצוע כל התחיבותיו של שוכר 2 על פי הוראות הסכם זה ,ובכלל זה ובלי לפגוע בכלליות האמור לעיל , תשלום דמי השכירות במלואם ובמועדם , תשלום החיובים האחרים שעל שוכר 2 לשלם לפי הסכם זה לרבות הוצאות , מיסים ותשלומים החלים על המושכר..." עזבתי את הדירה בסוף נובמבר לאחר 30 יום שהודעתי למשכיר. כלומר נותרו עוד שבועיים לסיום החוזה בינינו (45 יום כפי שרשום בחוזה). בעל הבית בדצמבר 2008 משך את הצ'ק של חודש דצמבר במלואו למרות שהייתי חייב לו שכר דירה על חצי חודש דצמבר בלבד. יש לציין שהוא לא הודיע לי שום דבר על כך ולא היתה לו שום כוונה להחזיר לי חצי מהסכום כפי שצריך היה. סכום זה אינו מיועד לשמש כערבון מול שאר החשבונות של הדירה משום שקיים צ'ק בטחון ושטר חוב אצל המשכיר. מאז ועד היום לא קיבלתי ממנו אפילו שקל אחד. התקשרתי המון פעמים וכל פעם הוא חוזר על המנטרה שהכל רשום בחוזה וברגע שיגיעו החשבונות הכוללות של הדירה נתקזז בהתאם. מן הראוי שאת החשבונות יש לשלם כנגד חשבונית ולא כנגד הסכום העודף שנשאר אצל בעל הדירה ללא הסכמתי כלל. יש לציין כי בעלת הדירה שמולה עשיתי את החוזה כלל לא עונה לי לטלפונים ובמקומה עונה בעלה בטון תוקפני ומאיים ולעיתים כשהייתי מתקשר לא הייתי מקבל מענה ולא היו חוזרים אלי כלל. עברתי לגור בדירה חדשה עם חברה שלי מאז ה 1 לדצמבר ובדירה הקודמת נשארה השותפה השנייה. פיניתי את כל חפציי שנותרו בדירה והבאתי את המפתח לדירה לשותפה באותו יום. יש לציין שהשותפה היא אחות של בעלת הדירה. בעל הבית הקודם דורש ממני לשלם את הוצאות החשמל של חודש דצמבר(שבועיים) בנוסף לארנונה מים ושכר הדירה שהוא כבר משך את מלוא הסכום ב-1 לדצמבר כאמור. ניסיתי לשוחח עם בעל הדירה ולשכנעו לא לחייב אותי על החשמל והמים שכן לא נכחתי כלל בחודש דצמבר בדירה כי עברתי לדירה חדשה והשותפה שנשארה בדירה צריכה לשאת בהוצאות החשמל והמים. הוא לא היה מוכן בשום פנים ואופן להסכים איתי ואמר שהכל מוגן בחוזה ושאם אני חושב אחרת עליי לפנות לעורך דין שלי שיפנה לעורך דין שלו. להזכירכם, כבר עברו מאז חדשיים וחצי ועדיין לא קיבלתי שקל ממה שמגיע לי.אני מחכה בקוצר רוח לכסף שמגיע לי. האם הוא יכול למשוך את כל שכר הדירה של דצמבר למרות שיש אצלו צ'ק בטחון שמן שלי? (בטחונות) סיבות עזיבתי את הדירה הקודמת נוגעות מאוד ליחס המשפיל שגרם לי בעל הבית הקודם . בשיחתי איתו הוא בקש שחברתי לחיים לא תישן בדירה ואם כן זה רק פעם בשבוע וכמו כן העיר על נוכחותה בבית ועל כך שזה מפריע לשופתה השניה. יש לציין שניסינו להתחשב כמה שאפשר בשותפה השנייה ונתנו לה המון כבוד . כמובן שהתנאי שנתן לי בעל הדירה לא הותיר לי ברירה מלחפש דירה אחרת עם החברה שלי . כמו כן הסתבר שחדר נוסף בדירה שימש כחדר טיפולים לפי ההסכמה של בעלי הדירה עם השוכרת השנייה ללא ידיעתי והסכמתי, ודבר זה הפריע לי מאוד שכן זוהי דירה שכורה ולא קליניקה. עייפתי מכל הויכוחים עם בעל הבית ועם אשתו , ועל כן אני מעוניין לפנות לבית משפט לתביעות קטנות.. אשמח לשמוע דעתכם בנושא

    • פנה לפורום צרכנות- תביעות קטנות
      עו"ד תמר פישהוף | 12/02/2009 13:39

      שם יוכלו לעזור לך יותר. הקישור בצד ימין של דף הבית. עו"ד תמר פישהוף מנהלת פורום זכויות אדם