אני גאה בך!

  • למה לא מקבלים אותי לאף משרד להתמחות?
    מאוכזבת ותוהה | 08/02/2009 22:39

    סיימתי משפטים בקרית אונו, במשך שנתיים אני מצטיינת דיקאן, הממוצע של התואר 94+, יש לי נסיון תעסוקתי במגוון תחומים שחלקם יעזור לי מאד כעו"ד מכיוון שדברים רבים שאנשים צעירים לא יודעים אני כבר עברתי ועשיתי בעצמי, יש לי המלצות מצוינות מהמרצים שלי, ובכל זאת - ועל אף המאמצים הרבים שאני משקיעה בחיפוש התמחות - בקושי מזמנים אותי לראיונות, וגם כשבאתי כבר לראיון, לא קיבלו אותי. תשאלו למה? כי אני בת 50. אולי אפשר לשאול ולקבל תשובה כנה, למה זה מפריע לכם? כשאני אומרת "לכם" אני מתכוונת לכל אחד מעוה"ד ששוקל קבלת מתמחה למשרדו, ואני באמת רוצה לדעת מה הבעיה. הרי זה ברור שאני ברוב המקרים אביא תועלת מן הרגע הראשון הרבה מעבר למה שחברה צעירים ממני מסוגלים (ובלי לפגוע, גם בכיתתי היו צעירים בולטים ומוכשרים). אז למה זה? מחכה לתשובה אמיתית.

    • אני גאה בך!
      מורן | 08/02/2009 22:48

      אני אומנם עוד לא עו"ד ולכן איני יכולה לענות לשאלתך אך אני יכולה לומר לך שאני גאה בך ומעריכה מאוד את המקום שהגעת אליו. בושה לכל מי שנמנע מלהעסיק אותך בשל גילך, ומבחינה אינטרסנטית, ותסלחי לי שאני אומרת את זה, דווקא מעסיק שיעסיק אותך ירוויח יותר מאשר הוא יעסיק מתמחה צעיר או צעירה- רוב הסיכויים שלא תיכנסי פתאום להריון, סביר להניח שיש לך משפחה ומחויבות כלכלית עבורה, את בוגרת ובעלת נסיון חיים- בקיצר מעבר לכל ההישגים המרשימים שהצגת יש בך יתרון והוא- גילך! הייתכן ואינך מוצאת מקום להתמחות בו מסיבה אחרת? אולי כדאי לך להתייעץ לגבי האופן בו את מתנהגת בראיון? בכל מקרה, שיהיה המון בהצלחה!

      • תודה לך מורן על המילים המעודדות
        ממוצע 94 | 09/02/2009 11:00

        גם אני חשבתי כמוך אך כנראה המעסיקים חושבים אחרת, קראתי לאחרונה כתבה בגלובס בטור שכותב אותו אדם שמומחה ביחסי עבודה, הוא דיבר על הבעייתיות שיש בהעסקת אדם בוגר, המעסיק חושש קצת שעובד יהיה יותר מבוגר ממנו וזה בגלל שקשה להוריד הוראות על אדם בגיל של אמא שלך. איכשהו יש מעסיקים שזה ממש לא מסתדר להם. חבל, כי אני בגיל אמנם בוגרת אך מאד צעירה בהתנהגות ובגישה לחיים. אינני חושבת שאני לא טובה בראיונות מסיבה פשוטה, בשנים האחרונות עבדתי עם אנשים בצורה מסיבית וקבלתי משובים חיוביים מאד. כמו כן עברנו את הקורס לאמנות השכנוע עם צביקה יוגב (קורס מדהים ומומלץ שלמרות הנסיון שלי למדתי ממנו הרבה), גם ממנו קבלתי משוב חיובי. זה כנראה עוד קושי בחיים שעלי לעבור, אני מניחה שאכן בסופו של דבר אמצא התמחות ומי שיעסיק אותי רק ירויח.

    • מבינה לליבך..
      + | 09/02/2009 16:34

      אבל מכירה משרדים שמעסיקים אנשים מבוגרים יותר מבני 23-25.. במשרד שאני מתמחה בו הועסק מתמחה מבוגר ממך וברכו על כל רגע שלקחו אותו! בראיונות אולי תדגישי יותר את היתרונות שלך על פני ילד בן 23-25 (ובטוחני שיש לך הרבה מאוד!). בכל מקרה-אל תתייאשי!!!!

      • זה ישמע לך אולי מוזר אבל יש סיבה יחסית הגיונית
        עוד עו"ד | 09/02/2009 20:36

        בלי קשר לציוניך ולמקום לימודיך זו סוגיה אחרת לגבי הגיל את צריכה להבין שאחד מתפקידי המתמחה הוא התרוצצויות בין בתי המשפט השונים והרבה הגשות וכו' לא נעים לבקש זאת מאדם בגיל כזה, קשה יותר להתמודד עם אדם שקור ב ואף מבוגר ממך - עו"ד יעדיף אדם צעיר שבת'כלס ניתן "לסנג'ר" אותו בלי רגשות מצפון כמו כן קחי בחשבון שברוב המשרדים יש כמה מתמחים ורובם המוחלט הם צעירים ומשרד עלול לראות בקבלת מתמחה מבוגר בפגיעה במרקם חברתי - כלומר שיהיה לך יותר קשה להשתלב חברתית איתם כמו כן את אשה אני מתאר לעצמי אולי נשואהה/ילדים וזה כבר בעיה למשרד האם את יכולה לעבוד 11 שעות ביום!!! ועוד בשכר נמוך יחסית?!!! האם הנטל הכלכלי לא יכריע אותך? האם את יכולה להרשות לעצמך לעבוד במשך שנה כלכך הרבה שעות ובשכר זעום? את מבינה שבגלל סיבות כאלו (אני כמובן לא מצדיק את כולם) ובגלל שיש כל כך הרבה מתמחים שצעיירים ממך פשוט יעדיפו אותם כי יותר קל להם להתמודד איתם מאשר להתמודד איתך

        • לעוד עו"ד, ראשית תודה על ההתיחסות
          מאוכזבת ותוהה | 10/02/2009 13:33

          ושנית, אני רוצה להפנות אותך וגם את האחרים לתגובה מדהימה שכתבה לי עו"ד חרדית (קצת יותר צעירה ממני) שהיא אמא ל-6 ילדים בפורום מתמחים. כל החששות שהובעו בתגובתך הם הנחות שאין להן ראיות ויש התעלמות רועמת מכל התכונות שיוצרות עו"ד מעולה ולא עוד אחד מן ההמון הממוצע ומטה. בגלובס התפרסמה השבוע כתבה על רונית ויגלר, דוגמנית עבר מצליחה ועשתה הסבה למדה משפטים, היא בת כמעט 40 והיא מספרת על חששותיה מתחילת הלימודים עד שראתה שחכמים גדולים אין בכיתה שלה, היא סיימה עם ממוצע 97. אני מצטטת אותה: "אנשים באים למבחן ואין להם מושג בכלל על מה מדובר". מאכזב אותי מאד שכאשר קוראים את הקו"ח שלי חושבים רק על דברים חיצוניים ומחליטים שלא אשתלב, שלא יהיה לי כוח להתרוצץ וכו. מה אתה חושב שעושה אשה בגילי, שהיא אשה ואמא לילדים, גם עובדת וגם לומדת משפטים ומוציאה ציונים כאלה? אני לא מתרוצצת? אני לא מתפקדת בכל המישורים? לכן ההנחות הן לא נכונות. בכל אופן אני שמחה על התפתחות הדיון כאן ומודה על התגובות.

        • תגובה לעוד עו"ד - חוסר ההגיון שבהגיון
          ס | 10/02/2009 14:06

          הרשתי צורך להגיב על טענותיך: 1. הגיל לא מגביל. גם עו"ד ותיקים בני 60 לא מפסיקים מפאת הגיל להתרוצץ באולמות בימ"ש וממהרים ליצור קשרים במשרדי הרושיות השונות הכל כדי להשיג את טובת הלקוח שלהם.הגיל לא עוצר באחת את היכולת לבצע שליחויות. כאן, הגיל הוא התרגיל. רק כדי לא לקבל.סינג'ור - מתמחה צעיר נמרץ ככל שיהיה אם הוא דעתן ודווקני יסרב לבצע סינג'ורים מכל סיבה שהיא. הכל שאלה ל אופי ומוסר עבודה. כל עוד זה בתחום המשפטי גם קשישים יסכמו לבצע עבודות "סינג'ור" לכאורה. 2. פגיעה במרקם החברתי - הצחקת אותי. אני התקבלתי להתמחות בגילי המתקדם כשחלק מהשותפים היו צעירים ממני וחלקם בני גילי. כל המתמחים והטרום מתמחי היו בני עשרים+ ולא חצו את העשור השלישי שלהם. כדי להחליק על הבעיה לכאורה, הייתי אומרת מאמן אמנם אני מבוגרת ממנו אך אני מבצעת כל מתמחה מעיר אחר. דרך אגיב, סיימתי את ההתמחות במצב שהייתי החברה הכי טובה והקשובה של כל אחד ואחד מהם בנפרד. כשהיו טולים מטעם המשרד הצטרפתי והייתי פיטרית יותר מהשותפים הצעירים ממי. לא מפאת הכושר (שאין לי) אלא בגלל הרוח והגישה לחיים. 3. אישה-אימא לילדים - אפשרי. אמנם צריך את תמיכת המשפחה. אבל מה זה 1 שנה של התמחות מפרכת לאם לילדים לעומת 4 שנות מלחמה לתואר בהצטיינות??? 4 שנים לאמא הן הרבה יותר קשות בבחינת מסטיק שלא מתכלה ומריר בסופו. 4. נטל כלכלי - אישה שהולכת ללמוד משפטים, או כל תואר אחר, ארוך ומפרך שגם דורש התמחות כתנאי לרישיון לוקחת בחשבון את הירידה ברמת החיים לתקופה הזו. לא רק אישה, אלא כל סטודנט באשר הוא מכל מין ומגזר שלא עושה את החשבון הכלכלי הזה בתחילת הדרך, יגיע להתמחות ויעמוד בפני שוקת שבורה. אם אין לך אפשרות לשרווד כלכלית בתקופת ההתמחות אין לך מה להתחיל ללמוד מלכתחילה את המקצוע שבחרת. זה לא מיוחד דווקא לאישה החרדית. לגביך שכר מתמחים הוא שכר גבוה? שיבושם לך. 5. כדי לטעון תחליף תמיד את טיעוניך ללשון זכר(ורצוי חילוני) ותראה איך זה נשמע? מבוסס דיו? הגבתי כי הגיונך לא הסתדר לי,