זכותך לשאול האם העבודה חוקית

  • שאלה לגבי חוקיות עבודה שהוצעה לי
    חיים | 02/02/2009 00:59

    שלום, הוצע לי לעבוד במשרת שיווק טלפוני בחברה שמוכרת רשימות של שמות + מספרי טלפון (ע"פ חתכי אוכלוסיה מסויימים) לחברות שעושות שימוש ברשימות אלה לצרכים פרסומיים. אני לא יודע האם האופן בו משיגה החברה את מאגרי הנתונים הוא חוקי או לא - האם העבודה בשיווק רשימות כאלה עשויה להעמיד אותי בפני איזשהי אשמה פלילית? תודה!

    • זכותך לשאול האם העבודה חוקית
      עדי | 02/02/2009 01:54

      אם תשובת המעסיק שלך היא כן כלומר חוקי אתה יכול להסתמך על זה במקרה הצורך עקרונית יש מושג שנקרא עצימת עיניים כלומר שאתה רואה משהו שהוא לא בסדר אבל אתה מתעלם לדעתי ברגע שיש לך את אישור של המעסיק שהעבודה חוקית כל האחריות במקרה שמשהו באמת ישתבש תיהיה עליו לכן פשוט שאל- אני אישית לא הייתי הולך לעבוד בעבודה לא חוקית לא משנה מה השכר אבל בהחלט יתכן שהחברה שלך עובדת חוקית יש חברות בעיקר בארה"ב למשל שמוכרות כתובות מייל - גם בארץ אפשר למצוא זאת לפעמיים אתה לא מתפלא איך אתה מקבל כל מיני פרסומות אז זו השיטה המפרסם קונה כ1 מיליון כתובת מייל לפי אזור (למשל ישראל IL גרמניה DE בריטניה UK בקיצור נראה לי שהבנת