חובות עיזבון

  • חובות עיזבון
    דבי | 14/01/2009 12:04

    שלום אבי נפטר לפני חודש, הוא ניהל נגריה ומספר ימים לפני מותו הוא רכש עצים ממחסן עצים וטרם שילם, אבי היקצע חלק מהעצים (כלומר שיטח אותם לשימוש נגר) ובעל המחסן לא מוכן לקבלם חזרה ע"מ לסגור את החוב מה האפשרויות הקיימות בפנינו?

    • חובות עיזבון
      נ | 14/01/2009 15:09

      באופן כללי, בהנחה שבעל המחסן עשה חוזה אל מול אביך באופן אישי, ולא למשל כנגד חברה ו/או בני משפחה אחרים, הרי שכל שנותר לו הוא לתבוע את חובו מהעיזבון ואין לו זכות כלפי בני המשפחה באופן אישי. באשר להצעתכם לבעל המחסן - תלוי בחוזה הספציפי שנכרת. באופן כללי, לפי התיאור שלך, מדובר על החזרת סחורה, לאחר שנעשה בה שינוי מהותי. לכן על פניו אין עילה לחייב את בעל המחסן לקבל בחזרה את הסחורה.

      • שאלה בהמשך לתגובה
        דבי | 15/01/2009 08:29

        תודה על התשובה מה המשמעות של לתבוע את חובו מהעזבון? האם במידה וכבר הוצא צו ירושה שהעביר את הרכוש של אבי לילדיו עדיין ניתן לתבוע ?