בעיות בארנונה

  • בעיות תשלום ארנונה בדירה מחולקת ל-2
    ליאור | 12/01/2009 22:08

    לאחרונה עברנו לגור אני וחברתי בדירה שכורה המחולקת לשתי דירות נפרדות.(לאחר שיפוץ הדירה לשניים) לידנו גרה דיירת שעמה אנחנו אמורים להתחלק בהוצאות הדירה. הדיירת זכאית ל 50% הנחה בארנונה עקב היותה נכת צה"ל,ועקב כך היא העבירה את הארנונה על שמה כך שתקבל את ההנחה. השבוע קיבלנו חשבון ארנונה והחיוב היה על סך 387 ש"ח במקום 790 בגלל ההנחה שמגיעה לה כנכת צה"ל. היא טענה שהנחה מגיעה לה ועל כן היא פטורה מתשלום על הארנונה ואני וחברה שלי צריכים לשאת בנטל מלא של הארנונה,שכן במידה ולא היתה מקבלת את ההנחה היינו משלמים 400 ש"ח במילא. ראוי לציין שבחוזה לא מופיע שום אזכור לגבי חשבונות הדירה(חשמל,ארנונה וכו'). הוסכם בעל פה שההוצאות יתחלקו בינינו ב-2. ניסיתי לדבר עם בעל הבית אך הוא סרב להתערב.הוא אמר שנפתור את העניין בינינו ושאין לו חלק במחלוקת. ניסיתי לדבר עם הדיירת אך היא מסרבת לשלם בכל תוקף ולא מוכנה אפילו להשתתף בחלק יחסי מהארנונה.לטענתה לא תשלם אפילו שקל על הארנונה. אנחנו קצת אובדי עצות.רציתי לשמוע מכם מה דעתכם בנושא.

    • בעיות בארנונה
      עוד עו"ד | 13/01/2009 09:41

      לפי דעתי אל תוותרו, הבעיה מוכרת בדירות מפוצלות שכאלו... אתה יכול לומר לה שאין לך בעיה להחזיר את הארנונה לסכומה המקורי וכל אחד ישלם את חלקו כך שאתה תשלם 400 והיא תשלם את ה 200 שלה, מכאן יוצא שאחרי שתראה לה את זה ותאמר לה שאין לך בעיה לגשת עם זה לעיריה (למרות שקח בחשבון שבעל הדירה לא הצהיר בעירייה על דירה מפוצלת וזה עלול לגרום לו לבעיות) אז החילוק ההגיוני ביותר זה שהיא תשלם 100 ואתם 200

      • תודה רבה על התגובה , אכן אתה צודק
        ליאור | 13/01/2009 09:58

        תודה רבה על התגובה , אכן אתה צודק במאת האחוזים סך הכל הסכום לחשבון הוא 400 ש"ח.(ל-2 הדירות) כל אחד צריך לשלם 200 ש"ח. בגלל ההנחה של 50% שמגיעה לה היא תשלם 100 ש"ח ואנחנו נשלם את השאר (300 ש"ח).עכשיו רק נותר לשכנע אותה (: תודה והמשך שבוע טוב