הריון ופיטורים

  • אישה בהריון - הרעת תנאים...בבקשה תשובה דחופה
    לורין | 12/01/2009 11:44

    אני בחודש חמישי ונודע לי על זכותי לדרוש מן המעביד שלי לא לקצץ לי בשעות, ולשאיר לי אותן כפי שחתמתי בחוזה, בחוזה נחתם על משרה מלאה 6 שעות, 6 ימים בשבוע השאלות שלי הן... >האם מגיע לי לדרוש את כל הכסף שהורד ממני מתקופת הריוני? >בתלוש, על פי מה אני קובעת, כלומר על פי איזה סעיף נקבע רמת הפיצוי? על פי שכר נטו לתשלום? על פי שכר יסוד? אשמח לתשובות בהקדם

    • הריון ופיטורים
      ק. | 12/01/2009 12:03

      חסרים בשאלה שלך נתונים רבים, ולא ניתן להתייחס ישירות למקרה שלך במלי לראות את החוזה למשל, אבל באופן כללי לפי דיני העבודה: 1. אם המעביד מבקש לקצץ לך בשעות או בשכר, בניגוד לחוזה עבודה, הדבר יכול להוות הרעת תנאים, שמקימים זכאות לפיצויי פיטורין. 2. אם את עובדת במקום העבודה למעלה מחצי שנה בטרם נכנסת להריון - אסור לפטר אותך, ופיטורים כאמור יכולים להקים גם הם זכאות לפיצויי פיטורין. 3. פיצויי פיטורין מחושבים באופן כללי על פי השכר ברוטו (אם כי בגם בשכר הזה יש לעיתים מרכיבים שאין לכלול). משכורת ברוטו אחת לכל שנת עבודה. שיהיה בהצלחה ובמזל טוב

      • ראשית כל - תודה על התשובה המהירה
        לורין | 12/01/2009 12:23

        לא כלכך הבנתי איך זה מתקשר לפיצוי פיטורין שכאשר, אני רוצה לדעת אם מגיע לי החזר כספי על כל מה שהורד ממני בכפוף לחוזה,במשך 5 חודשי ההריון שלי. בחוזה נחתם 6 שעות עבודה 6 ימים בשבוע משרה מלאה, שבפועל זה לא היה מההתחלה..אפילו לפני ההריון, הבעיה היא ששמתי לב לזה רק עכשיו שנודע לי על הרעת התנאים...המעביד שלי קיצץ לי שעות, הוסיף לי ימי חופש ועמד על כך שזה לא נקרא הרעת תנאים...אז מה כן? בתלוש משכורת לפי מה אני תובעת את ההחזר מהמעביד שלי... נניח רשום בברוטו 1800, ובסוף רשום 2500 כולל בונס דמי נסיעות הורדות ביטוח לאומי מס בריאות וכאלו...היכן עליי להסתכל, על מנת לפנות למעביד שלי ולומר לו הנה הובטח לי כך וכך ובפועל...זה לא. הכל נורא מעורבב מרוב שאני מבולבלת אשמח אם הבנת עוד חלקיק בנושא...

        • הבהרה נוספת
          ק | 12/01/2009 13:03

          אכן, האינפורמציה שאת מוסרת טיפה מבולבלת, אבל ממה שהצלחתי להבין - יש לך 2 אופציות : 1. אם חתמו איתך חוזה עבודה - והוא הופר - עקרונית את יכולה לתבוע פיצויי קיום, כלומר - את כל השכר שהיה מגיע לך אם החוזה היה מקויים כלשונו. עם זאת, הדבר מחייב את קריאת החוזה והתניות שבו, ולא ניתן לייעץ בצורה וירטואלית כזו. 2. אם מעביד גורם להרעת תנאים - כל עובד זכאי להתפטר והדבר ייחשב כפיטורין לעניין הזכויות. כלומר זכאות לפיצויי פיטורין למשל. 3. חשוב שתדעי, שאם המעביד משנה לך את התנאים, ואת ממשיכה לעבוד בתנאים אלה - למרות שהחוזה ייתכן ואומר אחרת - בנסיבות מסויימות, יתכן ותחשבי כמסכימה לשינוי החוזה. יש בכך משום הסכמה בתנהגות. מבחינה משפטית, רצוי גם שתביעי את אי הסכמתך בכתב ושיהיה לך תיעוד. 4. באופן כללי, משכורות ברוטו היא משכורת ללא בונוסים כאלה ואחרים שהוענקו לך. ממה שאת מתארת- כפי הנראה משכורת הברוטו היא הסכום הראשון. אולם צריך לבדוק בתלוש. קשה לייעץ בצורה וירטואלית. מקווה שעזרתי ובהצלחה שוב