עידוד

  • מעט עידוד מעו"ד הותיקים..
    רוני | 12/01/2009 09:43

    בוקר טוב, אנשי פורום יקרים.. אני מתמחה במשרד גדול ובעל מוניטין. לכאורה, לא צריכה להיות מאושרת ממני, אבל, הדרישות הגבוהות ודקדקנות היתר גורמות לי להרגיש נחותה ובעלת יכולות בלתי מספקות. אני מרגישה שאחרי 4 חודשי התמחות ההבנה והידע שלי מועטים ביותר ושלעולם לא אצליח להיות עו"ד מוצלחת, ש"שוחה" בחומר ושולטת בדברים ביד רמה. מילות עידוד ועזרה יתקבלו בברכה. תודה.

    • עידוד
      עוד אחד מיני רבים | 12/01/2009 11:46

      עברתי את אותה סאגה שאת מתארת. ראשית, הרווח הגדול שלך הוא שתשכילי להבין שבעבודת העו"ד צריך מידה לא מבוטלת של פרפציוניזם. לא בטוח שכולם כך. וזה מה שמבדיל בין הטובים לטובים יותר. שנית, שורת המחץ שתתוסף לקורות החיים שחלך עשויה להועיל לך מאד מאד בעתיד. שלישית, וזה העיקר, אם בחרו בך, מתוך עשרות, להיות איתם סימן שאת מאד מאד מאד טובה. הכירי בערך עצמך למרות תחושתך הקשה. לדעתי תחושתך נובעת מהעובדה שאת "שוטר עצמי" של עצמך ואינך מרשה לעצמך לעבוד בבינוניות. ולכן את מתישה את עצמך במחשבות נחיתיות. זה טבעי שזה קורה לך. אבל דעי שאת שווה. לגבי תחושתך שאינך לומדת דבר: חשתי אותו דבר. וחשבתי שלעולם לא אוכל להיות עו"ד. בפועל, רק לאחר שסיימתי את ההתחמות הבנתי שלמדתי המון... (לא בהכרח בכתיבת כתבי טענות, אבל הרבה מאד ניסיון בכתבית חו"ד ואסטרטגיות בתיקים). יחד עם זאת, מוצע לך לקום וליזום. לגשת ולבקש להיות מעורבת בתיק כזה או אחר שמעניין אותך. לבקש להתלוות לליטיגטורים במשרד, אם זה מעניין אותך כמובן. לשאול שאלות הנבה, מדוע בתיק זה נקטו כך ובתיק אחר דומה נקטו בגישה אחרת? כך תקלטי איסטרטגיות וכך יקלטו שאת נבונה ורוצה לדעת מה את עושה ומה נעשה לא כמו מי שמציית להוראות גרידא אלא כמי שמעמיק ורואה כמה מהלכים קדימה. ואחרי הכל, לדעתי התמחות של שנה לא מספיקה. אבל זה מה יש. וגם אחרי ההתמחות כשתעבדי כעו"ד ילקח בחשבון שאין לך עדיין ניסיון. אל דאגה, כל דבר בעיתו ודיה לצרה בשעתה. בהצלחה, מקווה שתתעודדי...

      • תודה על התגובה המושקעת והמיוחדת!  לת
        רוני | 12/01/2009 12:22

    • סבלנות, בחיים הכל עובר, השנים חולפות מהר :-)
      נ | 12/01/2009 11:58

      למרות שאני עורך דין עם וותק של כמה שנים, זכור לי הלחץ שהייתי בו בתקופת ההתמחות, וגם בשנה שנתיים הראשונות לעבודה. במבט לאחור- זה מעלה אפילו חיוך :-) תאמיני לי, הזמן יעשה את שלו, ואת תלמדי הכל בהדרגה. תזכרי דבר אחד - אם עריכת דין הייתה מקצוע כל כך קשה, לא היו בארץ הזו 100 עורכי דין על כל אדם :-) שיהיה בהצלחה