לקוח המרצה עונש מעצר

  • לקוח במעצר... מה לעשות?
    רקפת | 11/01/2009 08:15

    לראשונה נתקלתי בנסיבות אלו ואני מקווה שמישהו ידע לתת לי עצה, הענין הוא שאני צריכה להחתים על תצהיר לקוח מסויים שנכנס לכלא בלי לעדכן אותי על כך לשנה וחצי.. הבנתי שצריך להודיע על כך לבית המשפט.. אבל באיזה נוסח. ומה לבקש מבית המשפט בהודעה ? המון תודה לעונה...

    • לקוח המרצה עונש מעצר
      מיכל | 11/01/2009 12:13

      ראשית, נשמע כאילו הלקוח שלך מרצה תקופת מאסר ולא עצור. שנית, את יכולה לגשת לבית הסוהר בו הוא מרצה את עונשו ולהחתימו על התצהיר.

      • אכן, מדובר במאסר...
        רקפת | 11/01/2009 12:21

        סליחה על הטעות. אכן מדובר במאסר. שמעתי עצה שונה משלך... כי עלי להגיש הודעה לבית המשפט ואני לא יכולה פשוט לגשת לבית הכלא. אני תוהה באיזה דבר חקיקה מוסדר עניין זה.... אולי את יודעת? או שעצתך היא מניסיון אישי?

    • שאלתך לא ברורה
      עו"ד מצפון | 11/01/2009 14:45

      אם עליך להחתים אותו על תצהיר אז תבקרי אותו בבית סוהר ותחתימי אותו מה הבעיה . אבל אם שאלתך היא בעניין הארכת מועד להגשת תצהיר עדות ראשית או כל עניין אר אז תגישי הודעה ותרשמי המשפט שכתבת שנכנס לכלא ואין ביכולתך להחתימו מהנסיבות הידועות לך

      • אז במילים אחרות...
        רקפת | 11/01/2009 14:48

        (קודם כל תודה על התשובה) כוונתי היא רק להחתים, לא להגיש ארכה, הליך הגשת ארכה ידוע לי. מה שמעולם לא עשיתי זה החתמת לקוחות על תצהיר כאשר הם בכלא... אז .... אתה אומר שאין שום מניעה להחתים אסיר על תצהיר?

        • ביקור אסיר בכלא
          מיכל | 12/01/2009 09:20

          רקפת שלום, כעו"ד של לקוח המרצה עונש מאסר (אסיר) לא צריכה להיות לך בעיה להיכנס לכלא ולהחתימו על תצהיר ו/או להיפגש איתו. בררי עם הלקוח או עם משפחתו היכן הוא בדיוק נמצא (מתקן כליאה + אגף), גשי לשם מצויידת בתעודת עו"ד והמסמכים הרלוונטים בין השעות 8:00 ל- 11:00 או בין השעות 14:00 - 16:00 (כדי לא "ליפול" על ספירת אסירים- אז אין ביקורים, אם את רוצה שעות מדויקות יותר תנסי להתקשר לאותו מתקן, אך בד"כ אין מענה טלפוני), בשער הכניסה את "מזמינה" את האסיר, עובד שב"ס ילווה אותך עד לחדר עו"ד, שם את נפגשת עם האסיר. זה כל הסיפור. בהצלחה.