פיצויי פיטורין

  • פיטורין
    פלוני | 23/12/2008 20:27

    שלום, שאלה: פיטרו אותי לאחר שעבדתי שבועיים. לפני הפיטורין הוציאו אותי לחופשה מאולצת של 6 ימים ולאחר מכן שחזרתי באותו היום פיטרו אותי ללא הודעה מוקדמת. הם טוענים שעפ"י חוק אין חובה לתת לי התראה קודמת מאחר ולא עבדתי חודש אצליהם. בהסכם עבודה שחתמתי מולם מצויין שבמידה ויפטרו אותי הם חייבים להודיע שבועיים מראש. הם שילמו לי בגין הפיטורים יום עבודה נוסף אחד בלבד. אני דרשתי לקבל שכר על שבועיים או לעבוד. הם סירבו. לכן פניתי לבית דין לעבודה. האם התביעה תדון בכלל? והאם טעיתי בפנייה להית דין מכיוון שהחוק לא לטובתי כאן. הרי מדובר בזכויות פיטורין לעובד שעבד לפחות חודש. תודה

    • פיצויי פיטורין
      ע | 25/12/2008 16:08

      כל האמור להלן הוא בגדר דין כללי, וכפוף לחוזה העבודה הספציפי שחתמת: מי שעובד פחות משנה, לא זכאי לפיצויי פיטורין לגבי הודעה מוקדמת - אתה זכאי, אולם לא קמה זכאות של שבועיים התראה מוקדמת אם עוד לא סיימת אפילו חודש עבודה. תשלום יום עבודה, פלוס מינוס, מכסה גם זכות זו.