זכויות נפגע עבירה

  • נפגע עבירה
    פ | 27/11/2008 15:16

    שלום, מס' עובדים שלי גנבו מבית העסק מזומנים וחפצים שונים. התלוננתי במשטרה כמובן ונפתח הליך פלילי כנגד חלק מהעובדים. עכשיו אני פונה למשטרה בבקשה לדעת היכן ההליך עומד, ואני אינני מקבל כל יחס! שאלתי היא: א. האם אני אכן מוגדר כנפגע עבירה והאם חוק נפגעי עבירה חל עליי? ב. האם אכן חלה עליהם החובה לתת לי פרטים בנוגע להליך הפלילי? תודה

    • זכויות נפגע עבירה
      עו"ד יקי רנד | 27/11/2008 16:43

      חוק "נפגעי עבירה" חל עליך. ע"פ חוק זה, על המשטרה ליידע אותך סטטוס ההליך הפלילי, היינו, מהן תוצאות החקירה, האם החומר הועבר לתובע משטרתי/פרקליטות, האם החליטה לסגור התיק וכיו"ב. במידה והחקירה בעיצומה, לחוקר שיקול דעת האם לשתף אותך בהתנהלות החקירה, וזכותו למנוע זאת ממך, במידה ומסירת מידע עלולה, בין היתר, לפגוע בחקירה.

      • תודה  לת
        פ | 02/12/2008 11:41