זה לא חתונה קטולית אבל צריכה להיות איזשהי הסתמכות

  • שאלה לעו"ד רנד
    בהמשך לתשובתך.. | 18/11/2008 14:58

    בהמשך לשאלתי בנוגע להתחייבות לספקית אינטרנט (מה- 3.11.08): מתשובתך אני מבין כי אין בחוק שום מניעה שחברה כלשהי תחייב אותי להתחבר אליה לתקופה מסויימת (כפי שאמרת, שוק חופשי). אכן התחברתי ואני לא מתכוון כרגע לסגת מההסכם, אך אני פשוט מעוניין לדעת האם החוק לא מאפשר לצרכן לא להתחייב (כי הרי כולם רוצים "לכבול" אותך...) לספק כלשהו. הנושא מטריד אותי מאוד. תודה

    • זה לא חתונה קטולית אבל צריכה להיות איזשהי הסתמכות
      אורן | 19/11/2008 16:57

      דמייני שעלית על דיל טוב, אחרי שבררת, התמכחת והורדת את כולם לרצפה ואז אחרי חודש מודיעים לך שהם נסוגים מהדיל - ממש אחרי שכבר המתחרים התייאשו ממך. היית רוצה שככה יוכלו לפגוע בך? קוראים לזה אפקט ההסתמכות - זה גם טוב לך. לכל דבר יתרונות וחסרונות אבל צריך בחופש החוזים גם הסתמכות.