עו"ד כמתווך

  • מדוע לא עונים לי? :-(
    ג | 16/11/2008 13:51

    שלום, להבנתי, עו"ד לא יכול לעסוק בתיווך. האם יש בדין אפשרות שעו"ד שאינו מייצג אף צד בעסקה ישמש כמתווך ויקבל על כך שכר? ואם קיימת חברה של אותו עו"ד עם שותפים נוספים? תודה

    • עו"ד כמתווך
      עו"ד יקי רנד | 16/11/2008 14:43

      ראשית, למען הדיוק, עו"ד בהחלט יכול לעסוק בתיווך, ובלבד שהוא בעל רישיון מתווך, ואין ניגוד ענינים בין היותו מתווך לבין היותו מייצג צד לעסקת התיווך. בדין אין היתר מיוחד לעיסוק בתיווך אולם גם אין איסור גורף. מעבר לכך, עו"ד יכול לקדם עסקת מקרקעין גם מבלי להגדיר עצמו כמתווך בעסקה, אלא כסוג של יזמות. עו"ד יקי רנד מנהל הפורומים דיני נזיקין וביטוח

      • לעו"ד רנד
        ג | 16/11/2008 19:24

        תודה על תשובתך. אחדד את שאלתי: עוה"ד מעוניין לקבל דמיי תיווך על כך...

        • תיווך
          עו"ד יקי רנד | 18/11/2008 12:57

          כאמור בתשובתי, אין מניעה לקבלת רווח, ובלבד שעוה"ד מורשה לעסוק בתיווך. במידה ומדובר ביזמות נדל"ן, אשר איננה תיווך במובהק, ניתן להסדיר זאת משפטית, ולשם כך תצטרך ליווי משפטי מסודר.