לא התלהבתי מהרעיון אבל התלהבתי מהיוזמה...

  • צריך יעוץ!
    oturtk | 13/11/2008 22:27

    שלום עלה למוחי לאחרונה רעיון, להקים פורטל אינטרנט שהאתר תשלח הודעה כשאר פרסומות נגמרות לדוגמא. יהיה אופציה לבחור תוכניות מועדפות. וכאשר יצאו לפרסומות זה לא יגיד כלום, וכאשר יחזרו אז השירות ישלח הודעת SMS שהלקוח יהיה מחויב בשירות עבור ההודעה. רציתי לדעת האם זה חוקי? או שזה מהווה עבירה על החוק?

    • לא התלהבתי מהרעיון אבל התלהבתי מהיוזמה...
      אורן | 14/11/2008 17:43

      על פניו נראה חוקי, מה לדעתך בעייתי פה? יתכן שהחברות מאחורי הערוצים הרלבנטים ירצו לתבוע אותך בנזיקין על הפסד הכנסה ועל עשיית עושר ולא במשפט. אך זה כבר נתון להתפלפלות משפטית לגיטימית שיש לה צדדים לכאן ולכאן.

      • הבעיה
        oturtk | 14/11/2008 20:26

        לפי דעתי הבעיה זה מצד החברות שמפרסמות והרשיות המפרסמות, בכך שבעצם אני "מעודד" אנשים לקצר את הדרך ולא לשבת ולראות פרסומות.

        • אכן, על כך דיברתי בתגובתי הקודמת
          אורן | 14/11/2008 20:40

          אבל לא בטוח שביהמ"ש יהיה לצידם כמו שכתבתי - זה נתון להתפלפלות משפטית. רצוי להתייעץ עם עו"ד בצורה מסודרת. אבל אתן לך שיכלול לרעיון שיוזיל לך עלויות: במקום לשלוח SMS תתן הודעה קולית במחשב דרך אתר שהמשתמש מחובר אליו כל הזמן ואז יקרו 2 דברים: ראשית, הלקוח יגלוש קבוע באתר שלך - נכס בפני עצמו, שנית, תוכל לתת את הסימן שלך באמצעות צליל דרך האתר ללא עלות שליחת הודעת SMS. כי במקום להעשיר את חברות הפרסות - תעשיר את חברות הסלולר...בהצלחה!

          • להעשיר אותם?
            oturtk | 15/11/2008 02:33

            חברות הסלולר? אני מעשיר את עצמי בהודעת SMS, הרי נניח שאני גובה על כך הודעה שקל. חלק אכן כתשלום לחברת הסלולר וחלק אלי. ממש כמו שירות החדשות,בדיחות וכו'. ששולחים לך מסרונים אל הפלאפון.

            • כן, אבל אפשר גם לחסוך בשליחת SMS  לת
              אורן | 15/11/2008 11:11