בתשובה לשאלתך

  • שאלה חשובה תודה :)
    סטודנטית למשפטים | 12/11/2008 21:08

    שלום לציבור עו"ד, במסגרת פעילות משפטית, הובא לידי מקרה ובו מסופר על אישה אשר זכתה ליחס מחפיר ולא יפה מצד פקידת דואר. האישה נורא נעלבה מהיחס כלפיה (הפקידה קיללה אותה והלבינה את פניה ברבים ללא שום סיבה מיוחדת) השאלה שלי היא,כיצד ניתן לבחון את המקרה בעניים משפטיות... איזה סעד משפטי (אם בכלל...) ניתן להציע לאותה אישה? כיצד ניתן להבטיח שיחס כזה לא יחזור בשנית...? תודה ויום יפה!

    • בתשובה לשאלתך
      עו"ד תמר פישהוף | 13/11/2008 09:52

      נראה לי שהצעד הפרקטי ביותר שאפשר להציע לאשה הפגועה הוא לכתוב מכתב חריף להנהלת הסניף בו הפקידה עובדת, להנהלת דואר ישראל ולמנהל משאבי האנוש שלהם.

      • יום נפלא  לת
        תודה :) | 13/11/2008 13:05

        • אם זה היה בפני אנשים נוספים ורצוי שיש לה עדים...
          אורן | 13/11/2008 13:09

          ניתן להגיש תביעה בגין לשון הרע - פיצוי ללא נזק עד 50,000 שח. יש להתייעץ עם עו"ד.

    • תשובה
      אבי | 13/11/2008 15:13

      אפשר לנסות ולגבש עילה נזיקית כנגד בנק הדואר וכנגד הפקידה ביחד ולחוד, וזאת עפ"י פקודת הנזיקין וחוק איסור לשון הרע. הנזקים שתטען להם הפקידה הם כמובן דיבה ו/או עוגמת נפש. מאחר והסיכויים לתביעה מהסוג הנ"ל אינם גבוהים במיוחד, רצוי לתבוע סכום גבוה ולו בשל כך שביהמ"ש יחייב את הנתבעים בסכום כלשהו. שלא באמצעות בימ"ש וכדי למנוע את הישנות המקרה - מכתב חריף בהחלט יכול לעשות את העבודה או למצער לשמש נק' פתיחה לתביעה עתידית. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות חוק איסור לשון הרע