דנה שלום,

  • כתובת משרד
    דנה | 08/11/2008 17:16

    אני עו"ד שרוצה לפתוח משרד בביתי ממנו אנהל את העסק, אבל אקיים את הפגישות עם הלקוחות בבית הפרקליט במשרד שאותו אשכור לפי שעה במידת הצורך. בביתי יש חדר עבודה, אבל יש בו גם מיטה שמשמשת אורחים במידת הצורך (יודגש שאני לא אקבל לקוחות בחדר זה, אלא אשכור חדר בבית הפרקליט). 1. האם מבחינת כללי האתיקה אני יכולה לקיים משרד במתכונת הזו? (מספר הטלפון/פקס של המשרד יהיה המספר בבית) 2. האם אני יכולה לציין שכתובת המשרד שלי היא בבית הפרקליט (למרות שאני לא שוכרת שם משרד באופן קבוע, אלא רק חדר לפגישות לפי שעה) ושכתובת למכתבים תהיה המען בביתי?

    • דנה שלום,
      אבי | 09/11/2008 14:53

      לשאלתך הראשונה ולמיטב ידיעתי, כללי לשכת עורכי הדין אוסרים על עורכי דין לעשות שימוש בלוגו מכל סוג שהוא לצורך פרסום ו/או מיתוג משרדם, בין אם ע"ג נייר המכתבים ובין אם באינטרנט ו/או בעיתון. מכאן שהפרסום ייעשה בניגוד לכללי האתיקה. לשאלתך השניה, מאחר והינך שוכרת את החדר למס' שעות בלבד (אם בכלל) בהתאם לצורך, לדעתי לא יכול לשמש המען הרשום של משרדך. למען הסר ספק, הייתי ממליץ לך להפנות את השאלות לועדת האתיקה של הלשכה על מנת לקבל תשובות רשמיות ומנומקות יותר. בהצלחה!