מחפש עצה מעו"ד איך להתגבר על חוק סוצי' של העירייה?

  • כיצד לרכוש דירה שמיועדת לבעלי תעודת זכאות בלבד?
    דני | 03/11/2008 07:08

    אודה לעו"ד יצירתי שיציע כיצד לצאת מהסבך. אנו מעוניינים לרכוש דירה ממוכר שמחוייב לפי חוקי עיריית תל אביב למכור רק לבעלי תעודת זכאות של משרד השיכון (מתחם לזכאים). האיסור יפוג בחצי השני של 2009 (חמש שנים מתום חתימת החוזה של המוכר מול החברה המשכנת). אנו מעוניינים לרכוש כעת ולא להמתין. האם יש דרך חוקית ושלא תסכן את הרוכשים? למישהו יש ניסיון בפועל עם מקרה כזה? האם יש עוקף עירייה? תודה מראש לעו"ד היצירתי שימצא הרעיון. דני

    • מחפש עצה מעו"ד איך להתגבר על חוק סוצי' של העירייה?
      אורן | 09/11/2008 10:04

      חוקים אלה מטרתם להקנות זכות לזכאים, מטבע הדבר הזכות הינה מחיר נמוך יותר, למה שנעזור לך, שאינך זכאי, להינות מזכות לא לך?

      • תשובה לאורן
        דני | 09/11/2008 11:17

        אורן היקר, אני ממש לא מבין את תשובתך המתחסדת. מה זאת אומרת למה שנעזור לך? כי אתם עורכי דין ומה שאתם עושים לפרנסתכם הוא לסייע ללקוחותיכם, במסגרת החוק. לא מתפקידכם לשפוט כלום בנושאי מוסר, אלא רק במסגרת ומגבלות החוק. אחרת איך תסביר עו"ד שמייצגים פושעים, רוצחים ושאר מרעין בישין? אני אישית מסופק אם הייתי יכול בתור עו"ד לעזור לפושע לחמוק מעונש, אבל לסייע לאדם לרכוש דירה ע"י מציאת מוצא חוקי לנושא זכאות? אתה באמת חושב שזוג צעיר ו"עני" יכול לרכוש דירה במיליון דולר בגוש הגדול רק בגלל שהיא מיועדת לזכאים? והאם מישהו שיש לו מליון דולר, זה מוסרי יותר ממני שירכוש דירה לזכאים? נו באמת.

        • ראשית, לא זכור לי שיש פה לקוחות - כל המידע ללא שכר
          אורן | 10/11/2008 18:48

          שנית, לעורך דין אסור לייעץ איך לעבור על החוק ואם יש כאלה שעושים זאת - זה לא הכלל. שלישית, יש הרבה אנשים שזקוקים לדירה בכל שכבות האוכלוסיה. החוק בחר אוכלוסיות מיוחדות מסיבות מסויימות ואת מחאתכם עליכם לתת ביום הבחירות לכנסת - אצל המחוקק. רביעית, לא חייבים לקנות דירה במיליון אם אין כסף, אפשר גם ב 400,000 שח במקומות פחות מבוקשים...בכל מקרה, שיהיה בהצלחה אבל בדרך הישר.

          • ובקשר לעו"ד שמייצגים פושעים...
            אורן | 10/11/2008 18:54

            אין עם זה כל בעיה, כי במדינה דמוקרטית כל נאשם זכאי לייצוג עמדותיו ומיצוי הגנתו וגם לעבריין יש סיפור, סיבה למעשיו ונסיבות מקילות. אם נחדד את העניין אז אכן עו"ד מגנים על פושעים אך אסור להם לשקר ואם אמר להם הלקוח דבר לא נכון - אין זה מתפקידם לשפוט אותו. ואולם אם הלקוח מודה בפניהם במעשיו אסור להם להכחיש באופן פרטני את המעשה.

            • לידיעתך, ניסיון לקבל דבר במרמה היא עבירה פלילית
              אורן | 10/11/2008 19:02

              ומי שיעזור לך בכך - אפילו בעצה הינו שותף מלא לעבירה!

              • הבנת הנקרא
                דני | 10/11/2008 19:41

                אין לי עניין בהתנצחויות, אבל אם תקרא שוב את הודעתי המקורית, תראה שכתבתי שאני מחפש דרך חוקית לנושא. אז כל הטררם שכתבת לא רלוונטי במקרה זה.

                • גם איקאה ניסו בדרך חוקית אבל בסוף הפסידו כסף רב
                  אורן | 12/11/2008 07:15

                  אז בא נסכם שחסכתי לך קצת כסף וטרחה.