עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, מנהל פורום דיני מיסים משיב

  • מס רכישה/ מס שבח
    כרמית | 13/09/2008 21:44

    רציתי להבין במה מדובר בעצם- מס שבח?? מה זה אומר ועל מי מוטל לשלם על המוכר/ הקונה.?? מס רכישה? כמ אמור לצאת על דירה בשווי 880000 איך מחשבים??

    • עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, מנהל פורום דיני מיסים משיב
      עו"ד, רו"ח יצחק פוגל | 15/09/2008 10:19

      לכרמית שלום מסשבח ומס רכישה הינם מיסים המוטלים על מקרקעין. מס השבח מוטל על המוכר, בעת מכירת המקרקעין, וזאת על השבח הריאלי (הרווח שנוצר מעבר לשיעור עליית המדד מיום הרכישה). ככלל\ שיעור מס השבח ליחיד הינו 20%, בהתייחחס לנכסים שרכש החל מה-7/11/01. (לגבי נכסים ישנים יותר, החישוב מורכב יותר, ושיעורא המס המשוקלל גבוה יותר.) מס רכישה, הינו מס המוטל על הקונה בעת רכישת המקרקעין ונגזר משווי המקרקעין. מס רכישה ככלל הינו 5%, למעט על דירת מגורים, שם המס הינו פרוגרסיבי. בהתיחס לדירת מגורים יש לפצל, בין תא משפחתי (בעל אשה וילדיהם שאינם נשואים וטרם מלאו להם 18 שנים) שרוכש את דירתו הראשונה, לתא משפחתי שרוכש דירה נוספת. היה והמדובר בדירת מגורים ראשונה, עד לשווי של 907,700 לא ישולם כל מס, ולגבי דירה שנייה ואילך, על ה-772,310 הראשונים ישולם 3.5% ועל היתרה 5%. לכן, היה וזו דירתך הראשונה לא ישולם בגינה מס רכישה, היה וזו השנייה, הרי שעל שווי של 800,000 ש"ח ישולם 28,415 ש"ח. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים ***הערת המערכת:לקריאה נוספת: מכירה דירה

      • היטל השבחה
        שאול | 19/09/2008 19:43

        דודתי חתמה על ייפויי כוח בלתי חוזר לטובתי המצויין בו נכס מקרקעין במפורש ,בינתיים נפטרה , האם אני יכול ללקבל היתר בנייה בשמה , ולקבל פטור מהיטל השבחה .