אסטרטגיה

  • תיק אזרחי ותיק פלילי
    אור | 01/09/2008 09:26

    נגד לקוח שלי הוגשה תביעה לנזקי רכוש ומקביל מתנהל הליך פלילי נגדו. האם מבחינה אסטרטגית עדיף ךהגיע לפשרה בתיק האזרחי (יש כיסוי של חבק ביטוח) מאשר להסתכן שבהליך האזרחי הוא יאמר דברים שישמשו לרעתו בתיק הפלילי או שהפשר מעדיה על כך שהוא אשם

    • אסטרטגיה
      עו"ד דוד צורי | 02/09/2008 11:51

      לאור סטטיסטיקות ההרשעהבארץ עדיף לסיים את התיק האזרחי לפני הפלילי, היות וניתן יהיה לעשות שימוש מהפלילי לאזרחי (הפוך אי אפשר) כמובן לא רצוי שהוא יצהיר או יעיד על דבר העלול להביא להרשעתו בפלילים. עצם הפשרה אינה מלמדת על אשמה. יש כאלו שעושים פשרה רק כדי לחסוך את העצבים המלווים את המשפט. בכל מקרה יש לבצע הערכת סיכונים מול סיכויים, להציג את הדברים באופן מפורט ללקוח ושהוא יחליט, בסופו של דבר זה החיים שלו והכסף שלו.