הימורים באינטרנט

  • הימורים באינטרנט
    עודד | 06/08/2008 14:27

    שאלה לי.. אני מנסה ללמוד את החוק בנושא הימורים "ומשחקים אסורים". בחוק עצמו אין התייחסות לגבי הימורים באינטרנט. איפה זה נכנס בחוק? האם בונה אתר אינטרנט נחשב כמפר את החוק, או שמא החברה שעבורה נבנה האתר מפירה את החוק? האם מדובר בהפרה של החוק גם אם לא נגבה כסף?

    • הימורים באינטרנט
      נ. | 06/08/2008 15:22

      עד לפני כמה שנים, הייתה דעה רווחת כי המקום בו נמצא השרת, הוא המקום שלפיו ייקבע הדין החל. בשנים האחרונות, נקבעו הלכות חדשות, בעיקר במישור הפלילי. לפי הלכות אלה, באופן כללי, "משתמש הקצה" הוא שייקבע את הדין החל. כלומר, אם המהמר מהמר בישראל - הרי שהדין הישראלי יחול. לכן חל על המשמש והמפעיל אתר חוק העונשין הישראלי. טרם נפסקו הלכות מחייבות בתחום האזרחי, אך סביר שאותו הראציונאל יחול שם. כך שחוזי הימורים באינטרנט יכולו להיפסל למשל גם מכח חוק החוזים (חוזה בלתי חוקי, חוזה הימורים וכ"ו) . למיטב ידיעתי, קיימת הצעת חוק בנושא שעברה קריאה ראשונה של ח"כ רונית תירוש.

      • הימורים באינטנרנט - חידוד השאלה
        עודד | 12/08/2008 11:00

        לגבי הצעת החוק - נכון, אני זוכר שקראתי משהו ב- ynet. בכל מקרה, השאלה שלי היא טיפה שונה. השאלה היא האם האדם שבונה את האתר, משמע, מספק שירות לצד שלישי (שבבעלתו האתר) עלול להיענש בנושא? לצורך העניין, האם התוכניתן שיוצר את האתר חשוף לתביעה משפטית ומפר חוקים, כאשר הקשר העסקי היחידי שיש לו זה הקמת האתר ותו לאו.

        • בהמשך לתשובה הקודמת
          נ. | 14/08/2008 15:31

          לפני שאנחנו מחליטים מה דינו של בונה האתר או כל בעל תפקיד אחר, יש לדעת מהו הדין החל. הרי אם לא חל הדין הישראלי, ממילא אין עבירה. כאן נכנסת הפסיקה המובאת בתשובה הראשונה לעיל. אם אכן הדין הישראלי הפלילי חל, אזי תאורתית ניתן להכיל את חוק העונשין הישראלי על כל העברות המצויות בו. באופן תיאורתי בלבד , בהתאם לחוק העונשין, בונה אתר הימורים יכול להיחשב כמסייע לדבר עבירה למשל. (חוזים שנעשו בין בני אדם פרטים אינם יכולים "להכשיר" עברות פליליות שנעשות כלפי המדינה). עם זאת, לדעתי מדובר באישום שהוא מרחיק לכת. עד היום ננקטו הליכים רק נגד מפעילי אתרי הימורים (כגון ויקטור צ'נדלר). טרם ננקטו הליכים פלילים נגד עובדים הקשורים לאתר ו/או נגד משתמשים באתר הימורים. דין ההימורים באינטרנט הוא ככלל נושא חדש בפסיקה, שהחל להתפתח רק בשנים האחרונות. לכן ההלכות בו טרם גובשו במלואן.