נראה לי שזה קצת תלוי מה כתוב בהסכם

  • זקוקה לעזרתכם על מנת לא להיכשל בתלונה לוועדת
    משה המיואש | 13/07/2008 16:36

    האתיקה כנגד עורך דין. עו"ד חתם על הסכם שכ"ט לפיו יטפל במספר נושאים אשר תחומם בבימ"ש לענייני משפחה לפני למעלה 7 חודשים. הנ"ל קיבל את כספו אך לא עשה דבר וחצי דבר. הימנעותו מביצוע פעולות גרמו לנזקים מצטברים הן נזקים כספיים והן עוגמת נפש. שלחתי לו דרישה להשבת הכספים אך הוא מתחמק ממני ומתרץ תירוצים כאלה ואחרים. האם כדאי לפנות ללשכת עורכי הדין בתלונה על עורך הדין, התלונה תגובה במסמכים המאששים את טענותיי, דבר שני האם יש מקום לתביעה בבית המשפט להשבת הכספים ולתביעה נזיקית בגין רשלנותו. לאיזה בית משפט הייתם מציעים לי לעתור?

    • נראה לי שזה קצת תלוי מה כתוב בהסכם
      שש | 14/07/2008 09:18

      אם ההסכם לא מבהיר תוך כמה זמן יש לבצע את הפעולות האמורות, אז אלא אם כן אלו פעולות שברור מעצם טיבן שצריך לבצע אותן תוך זמן מסוים, לא בטוח בכלל שיש קייס. בכל מקרה, אם יש קייס, כדי לקבל את הכסף בחזרה צריך להגיש תביעה כספית. פנייה לועדת האתיקה לא תקדם את זה. פנייה לועדת האתיקה תעזור רק להרגשתך.

      • הכספים שולמו לו בספטמבר-אוקטובר 2007
        משה המיואש | 14/07/2008 14:41

        עד היום לא נעשה דבר!!!!!!!!!!!!!!!! זה הגיוני? הוא קיבל 25,000 ש"ח!!!!!!!!

        • כאמור, צריך לבדוק בהסכם
          שש | 14/07/2008 15:21

          אמנם מדובר בזמן רב מאוד מאז שהכסף שולם, ובכל זאת צריך לבדוק מה נאמר בהסכם לגבי הזמן בו צריך לבצע את הפעולות או באלו פעולות מדובר. בכל מקרה, כאמור כדאי להגיש תביעה להשבת הכסף. לגבי הנזקים שנגרמו ברשלנות - תביעת רשלנות מקצועית של עו"ד היא תביעה מסובכת מאוד וכדאי מאוד להתייעץ עם עו"ד שיעבור על החומר וייעץ לך אם זה כדאי בכלל. לגבי בית המשפט אליו יש להגיש - כעקרון מדובר בבית משפט השלום. שמעתי שלאחרונה הוגדל סכום התביעה בבימ"ש לתביעות קטנות עד 30,000 ש"ח אבל אינני יודעת אם זה נכנס לתוקף, ובכל מקרה אם ברצונך לתבוע יותר מאשר 30,000 ש"ח זה יהיה בבימ"ש השלום. מומלץ להיעזר בעו"ד.

          • ניתן ואפילו רצוי להתלונן בלשכת עורכי הדין
            אורן | 14/07/2008 20:22

            אם תימצא שתלונתך מוצדקת ונגרם לך נזק בסמכותם לחייב את עוה"ד בפיצוי עד 25,000 שח. הליך זה פשוט יותר אך הסיכויים בו קטנים כי עוה"ד נוטים לכפות אחד על השני בוועדות האתיקה. האפשרות השניה היא תביעה נזיקית - ישנם עו"ד שזה המיקצוע שלהם - רשלנות מיקצועית בעריכת דין...מומלץ לבדוק גם את זה ואחרי פסה"ד להגיש תלונה ללשכה...בכל מקרה, התופעה ידועה, בהצלחה

            • תודתי נתונה לכם. פניתי לעו"ד ששלח מכתב לעו"ד אמתין
              משה שהתאושש מעזרתכם | 14/07/2008 23:47

              לתשובתו. אתם יודעים שכאשא עו"ד כותב לעו"ד זה אחרת. אז אני מקווה שהם ישיבו לי את הכספים ואם לא אגיש תלונה בלשכת עורכי הדין וגם אגיש תביעה להשבת הכספים בבית משפט השלום. האם יש צורך בשני ההליכים הללו, או מספיק לפנות ללשכת עורכי הדין ודרכם יושב לי הכסף?

              • אם אין לך כסף לנהל הליך אז תתלונן ישר ללשכה, אחרת
                אורן | 15/07/2008 07:09

                לך לביהמ"ש שלום ואם תזכה, תשלח העתק של פסה"ד ללשכה.

                • לאורן וכל השאר
                  משה | 15/07/2008 21:59

                  ומה זה יתן? האם לאחר תביעה כספית, כאשר יתקבל פסק דין ואני שולחת ללשכה זה יטופל? באיזה מישור?

                  • במישור המשמעתי
                    אורן | 16/07/2008 01:33

                    הלשכה יכולה לחייב את הנילון לפיצוי למדינה, ללשכה או למתלונן עד 25,000 שח, ניתן לקבל אזהרה, נזיפה, השעיה עד 10 שנים, השעיה על תנאי, הוצאה מהלשכה וגם לא להטיל כלום אפילו נמצאה התלונה מוצדקת - כן, גם דבר כזה קיים בהליך הזה. הענישה משמעותית יותר כאשר יהיו או קיימים מתלוננים נוספים ולפי גודל העוולה...אם פגעו בך - תתלונן! לידיעתך, הלשכה יכולה לחייב גם אותך אם תלונתך איננה מוצדקת.

                    • אורן, אז אולי כדאי להגיש תביעה בבית משפט ובהנחה
                      משה | 16/07/2008 12:19

                      שאזכה אשלח את פסק הדין ללשכה וכך יהי יותר קל להוכיח את רשלנותו. מה אתה אומר?

                      • אם יש לך כסף לעו"ד - אז עדיף קודם לביהמ"ש
                        אורן | 16/07/2008 21:12

                        ואם התוצאה לטובתך (ולא בפשרה בלי אשמה) אז תשלח ללשכה

                        • תודה לכם עזרתם לי רבות  לת
                          משה | 17/07/2008 23:37

    • תגיד, פנית אליו והבהרת לו שאתה תפנה לוועדת האתיקה?
      עו"ד1 | 15/07/2008 10:15

      נראה לי נכון יותר קודם כל לפנות ולעדכן... הסכסוך המכוער הוא לא דבר נעים, וועדת האתיקה יכולה גם לפגוע לו בפרנסה, איני בטוח שבכך אתה חפץ. נכון?

      • פניתי אליו במכתב והוא התקשר אליי ואמר שהוא לא
        משה | 16/07/2008 13:26

        מתכוון להשיב את הכסף, יתרה מזו, לאורך כל הדרך במקום לבצע פעולות לשם השגת המטרות לשמן שולמו לו הכספים, הוא ייצג את עמדת הצד השני כאילו הוא מייצג אותם. תמיד הוא היה אומר לי: עו"ד שלהם אמר כך וכך.