תלוי איזה תחום מעניין אותך ומה התוכניות לעתיד

  • עבודה בפרקליטות הצבאית - האם טוב לנסיון, ולרזומה?
    ארז_ב | 29/06/2008 12:37

    שלום -אני שוקל אפשרות עבודה בפרקליטות הצבאית (יעוץ וחקיקה), ואני מעוניין לדעת - האם העבודה בפרקליטות הצבאית תורמת מבחינת נסיון משפטי, רזומה, ומה הם אפשרויות העבודה לאחר תקופת עבודה בפרקליטות הצבאית, לעומת משרד מסחרי בסדר גודל קטן עד בינוני-גדול שעוסק בתחום המסחרי הבינלאומי.

    • תלוי איזה תחום מעניין אותך ומה התוכניות לעתיד
      שש | 29/06/2008 18:15

      הפרקליטות הצבאית עוסקת בתחום מאוד מצומצם - משפט צבאי (שהוא באופן בסיס משפט פלילי). הניסיון שתצבור שם יכול לקדם אותך אם ברצונך לעסוק בתחום הפלילי, בין בפרקליטות הרגילה ובין כסניגור, וזה עשוי היה אפילו להיות ניסיון רב ערך מאוד אילולא אמרת שמדובר ספציציפת בתחום של ייעוץ וחקיקה, שהוא תחום יחסית מאוד לא פרקטי. מכיוון זה אפשר להתפתח אולי למח' הייעוץ והחקיקה במשרד המשפטים, הכנסת או משרדי הממשלה, אבל זה לא ניסין פרקטי בשאר תחומי העיסוק במשפטים. גם עבודה בתחום המשפט המסרחי הבינלאומי היא די נישתית, אולם ככלל עבודה במשרד מסחרי קטן-בינוני עשויה לפתוח אפשרויות בתחום המסחרי גם אם לא בנישה המצומצמת הזו דווקא. באופן כללי, רמת השכר בתחום המסחרי גבוהה הרבה יותר מאשר בתחום הפלילי, כך שאם זה השיקול מבחינתך ההכרעה די ברורה. אבל כמובן שהכי חשוב זה העניין בתחום, ומדובר אחרי הכל בשני תחומים שונים לחלוטין באופו העבודה.

      • מישהו יכול לעזור בעניין איך מתקבלים
        יואב | 29/06/2008 20:44

        לפרקליטות הצבאית? יש איזשהו הליך התחלתי, או שפשוט קשרים ?

        • תכנס לאתר שלהם ותשלח לפקס שלהם
          ארז_ב | 29/06/2008 21:52

          המלצות, קורות חיים, גליון ציונים, תעודת התואר

    • אם אתה אחרי צבא? עו"ד?  לת
      צ. | 30/06/2008 09:27